Jan Šimánek: Doudlebsko v kuchyni a u stolu - Lidová strava z jihu Čech
Jan Šimánek: Doudlebsko v kuchyni a u stolu - Lidová strava z jihu Čech
Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Kniha pojednává o lidové stravě v národopisném regionu Doudlebska, který se rozkládá mezi Českými Budějovicemi, Českým Krumlovem, Kaplicí a Trhovými Sviny. Autor při jejím psaní vycházel z vyprávění pamětníků, odborné literatuty, kronik a memoárů.
Celý popis
315 Kč
Zboží od:
Knihy Daniela
315 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se
12.12.2024
na výdejním místě
Výdejní místa
12.12.2024 -
16.12.2024
na vaší adrese
Možnosti doručení
Popis
Kniha pojednává o lidové stravě v národopisném regionu Doudlebska, který se rozkládá mezi Českými Budějovicemi, Českým Krumlovem, Kaplicí a Trhovými Sviny. Autor při jejím psaní vycházel z vyprávění pamětníků, odborné literatuty, kronik a memoárů. Líčí nejen podobu selského jídelníčku před sto a více lety, ale i jak vypadaly staré kuchyně a topeniště, jaké plodiny se v minulosti pěstovaly, jak lidé přežívali období hladu a válek, jak se vařilo na farách a panských sídlech, o svatbách a o posvíceních nebo jak probíhalo pečení chleba, nakládání zelí či zabijačka prasete. Závěrečná kapitola přináší rovněž skutečné recepty na některá jídla. Čtenáři tak vyvstává před očima poutavý a přitom reálný obraz všedního života jihočeského venkova v 19. a 20. století.
- Datum vydání: 06. 12. 2021
- Počet stran: 272
- ISBN: 9788088030577
- Vazba: BD