Černá-Feyfrlíková Monika: Gastronomie českého středověku - Co lidé jedli a pili, jak stolovali a hod
Černá-Feyfrlíková Monika: Gastronomie českého středověku - Co lidé jedli a pili, jak stolovali a hod
Popis
Zapomeňte na klišé barbarských bouřlivých hostin, při kterých se kosti hází přes ramena psům. Středověká gastronomie elit byla vysoce kultivovaná a vynikala velice důmyslnými recepty, jež využívaly luxusních surovin, které dnes znovu pracně objevujeme. Patří mezi ně například mandlové mléko, rýžová mouka, konopný olej, ale i exotická pozapomenutá koření, jež byla dříve žádanou součástí luxusnějších pokrmů, které si s pomocí této kuchařky můžete doma sami uvařit. Poodhalí vám mimo jiné také, co stálo za úspěchem středověkých kuchmistrů a jakým způsobem probíhaly bankety na nejprestižnějších panovnických dvorech.
Kniha má velký počet nových (dosud nepublikovaných) receptů, velké množství skvělých fotografií, podrobnější výklad k tradičním surovinám a nové výsledky archeologických výzkumů, které upřesňují nebo dokonce mění naše představy o středovém způsobu života.
Nalezněte znovu fascinující chutě naší minulosti a pochutnejte si!
- počet stran: 224
- produkt: Knihy – paperback
- datum vydání: 6.6.2024
- šířka: 165mm
- výška: 17mm
- hmotnost: 486g
- ISBN: 978–80–271–3829–6
- jazyk: česky