10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 44353990

Černá-Feyfrlíková Monika: Gastronomie českého středověku - Co lidé jedli a pili, jak stolovali a hod

Černá-Feyfrlíková Monika: Gastronomie českého středověku - Co lidé jedli a pili, jak stolovali a hod

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Zapomeňte na klišé barbarských bouřlivých hostin, při kterých se kosti hází přes ramena psům. Celý popis
286 Kč
Zboží od: BOOKTOOK
286 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se
u zásilek od 299 Kč
Vrácení zdarma přes Zásilkovnu
S novou kartou za

3.1.2025 na výdejním místě
3.1.2025 - 6.1.2025 na vaší adrese

Popis

Zapomeňte na klišé barbarských bouřlivých hostin, při kterých se kosti hází přes ramena psům. Středověká gastronomie elit byla vysoce kultivovaná a vynikala velice důmyslnými recepty, jež využívaly luxusních surovin, které dnes znovu pracně objevujeme. Patří mezi ně například mandlové mléko, rýžová mouka, konopný olej, ale i exotická pozapomenutá koření, jež byla dříve žádanou součástí luxusnějších pokrmů, které si s pomocí této kuchařky můžete doma sami uvařit. Poodhalí vám mimo jiné také, co stálo za úspěchem středověkých kuchmistrů a jakým způsobem probíhaly bankety na nejprestižnějších panovnických dvorech.

Kniha má velký počet nových (dosud nepublikovaných) receptů, velké množství skvělých fotografií, podrobnější výklad k tradičním surovinám a nové výsledky archeologických výzkumů, které upřesňují nebo dokonce mění naše představy o středovém způsobu života.

Nalezněte znovu fascinující chutě naší minulosti a pochutnejte si!

  • počet stran: 224
  • produkt: Knihy – paperback
  • datum vydání: 6.6.2024
  • šířka: 165mm
  • výška: 17mm
  • hmotnost: 486g
  • ISBN: 978–80–271–3829–6
  • jazyk: česky