LaProve Kakaový prášek criollo 100% přírodní 200g
Popis
Kakaový prášek se získává sušením, lisováním a odtučněním kakaových bobů. Při lisování se kakaové boby zpracovávají tak, aby byli zachovány klíčové vitamíny, minerály, antioxidanty a především enzymy, které se ničí při teplotách nad 40 °C. Zároveň si takto upravený kakaový prášek zachovává chuťové vlastnosti a vůni kakaových bobů. Kakaový prášek i kakaové boby májí více antioxidantů a flavonoidů než např. borůvky, červené víno, černý nebo zelený čaj. Kakaový prášek je bohatý na minerály včetně hořčíku, síry, vápníku, železa, zinku, mědi, draslíku a manganu. Produkt pochází z Mexického státu Tabasco, druh kakaa je Criollo. Kakao je na rozdíl od podobných produktů lisované na původních kamenných lisech a obsahuje max. 12% kakaového másla.