Goodie HORKÁ čokoláda - Perníček 110 g
Popis
Potěšte své chuťové smysly lahodnou horkou čokoládou, která v zimních dnech příjemně zahřeje tělo a pohladí na duši. Díky speciální vánoční receptuře provoní celou domácnost po právě upečeném medovém perníčku a chutná stejně tak dobře. Vyrábí se poctivě metodou bean to bar a obsahuje pouze sušenou třtinovou šťávu, perníkové koření a 70 % kakaových složek. Zpříjemněte si (nejen) sváteční atmosféru, čokoláda potěší celou rodinu, děti nevyjímaje.
Vlastnosti:
Čokoláda obsahuje mnoho antioxidantů, působí příznivě na srdce, reguluje krevní tlak a snižuje riziko cukrovky. [1]
Hořká čokoláda navíc zmírňuje úzkostlivé pocity, zlepšuje celkovou psychiku a odbourává stres. A to se (nejen) při vánočním shonu může hodit!
- ingredience vysoké kvality
- bez bílého rafinovaného cukru
- vyrobená metodou bean to bar
- obsah kakaových složek 70 %
Věděli jste, že?
V dávných dobách považovali Mayové nápoj připravovaný z kávových bobů jako „dar od bohů“.
Co to vlastně znamená „bean to bar“?
Z doslovného překladu z angličtiny „od bobu k tabulce“ už vyplývá, že se jedná o způsob výroby, kdy máme celý proces pod drobnohledem. Pečlivě vybíráme od farmářů ty nejkvalitnější kávové boby, které následně pražíme, meleme a temperujeme. Hotovou čokoládu poté šetrně zpracováváme do sypké směsi, aby byla připravena k výrobě horké čokolády. Způsob zpracování bean to bar a kvalitu vstupních surovin poznáte na chuti, vůni i vzhledu.
Příprava:
1. V malém kastrůlku zahřejte těsně pod bod varu 50 ml vody.
2. V horké vodě rozmíchejte cca 25–30 g (3 polévkové lžíce) směsi Bílá čokoláda & Chai Latte dokud se směs důkladně nespojí s vodou.
3. Nalijte horkou čokoládu do oblíbeného hrnečku a vychutnávejte.
Složení:
Kakaová hmota (70% čokoláda), panela, perníkové koření (anýz, badyán, chemicky neošetřená citrónová kůra, hřebíček, skořice, kardamom, nové koření).
Nutriční hodnoty (100 g) | |
Energie | 554,2 kcal / 2325,4 kJ |
Tuky | 38,1 |
z toho nasycené | 24,7 |
Sacharidy | 44,4 |
z toho cukry | 25,6 |
Bílkoviny | 9,5 |
Vláknina | 10,6 |
Sůl | 0,1 |