Adventure Menu Krůtí maso na cibulce
Popis
Libové kousky krůtího stehenního masa pečeného na cibulce. Jedno balení obsahuje maso o syrové hmotnosti 300 g. Díky pečení v páře došlo ke zredukování přebytečné vody a výsledkem je velmi nízká hmotnost 200 g při zachování šťavnatosti samotného masa.
Krůtí maso se vyznačuje obrovským obsahem proteinů, nízkým obsahem tuků a díky tomu řadí k jedné z nejzdravějších potravin. Odborníci na výživu řadí krůtí maso mezi 14 superpotravin. Těmi dalšími superpotravinami jsou rajčata, brokolice, borůvky, čaj, luštěniny, oves, dýně, jogurt, vlašské ořechy, špenát, losos, sója a pomeranče. Říká se, že jsou nejlepší prevencí proti civilizačním chorobám a pomáhají i prodloužit lidský život.
Krůtí maso má minimální obsah tuků a ve srovnání s jinými masy mnohem vyšší obsah bílkovin, které potřebujeme pro obnovu a správné fungování buněk. Je tedy z hlediska zdraví velice kvalitním a zároveň lehce stravitelným masem…
Základní vlastnosti krůtího masa:
1. Krůtí maso má nejnižší obsah tuku (i z drůbeže):
– je snadno stravitelné
– nepodporuje usazování cholesterolu v cévách
– vhodné pro osoby s cévními a srdečními problémy
2. Díky vysokému obsahu zinku (150 g masa – denní dávka zinku) má blahodárný vliv:
– na fyzický vývoj dospívajících
– na imunitní systém
– na potenci
3. Krůtí maso obsahuje vitamín B 12 a jeho blahodárný účinek:
– zabraňuje chudokrevnosti
– podporuje nervový systém
4. Krůtí maso obsahuje aminokyselinu tryptophan:
– snižuje deprese
– odstraňuje nespavost
– pomáhá s abstinenčními příznaky při odvykání kouřeni
Složení: Krůtí stehenní maso, cibule, sůl, pepř
1 porce – hmotnost 200 g ± 5%