Concept elektrický kontaktní gril s teplotní sondou GE3500
Popis
Klíčové vlastnosti Concept GE3500
- Teplotní sonda
- 11 programů vč. DIY
- Chytré funkce
Grilovací sezóna po celý rok
Grilování na kontaktním grilu nabízí řadu výhod. Nejste limitováni počasím, takže nemusíte rušit grilovačku s rodinou či přáteli kvůli dešti. Grilovat můžete doma i venku. Elektrický gril neprodukuje žádný kouř ani zápach, který by mohl obtěžovat vaše sousedy. Oproti běžným grilům nabízí oboustranné grilování, díky kterému budou vaše pokrmy rychleji připravené bez nutnosti obracení. A jako bonus je vybaven deskami na přípravu vaflí, které se hodí jako sladká tečka za každou vaši grilovačkou.
Nastavení teploty pro každou desku
Chytrá funkce SPLIT ZONE umožňuje nastavení teploty pro každou desku zvlášť nebo zahřátí pouze jedné desky. Díky tomu zvládnete připravit různé druhy pokrmů a uzpůsobit si teplotu i čas dokončení přesně podle potřeby. Pohodlně přichystáte hlavní chod i přílohu najednou a hned za tepla je můžete rovnou servírovat. Tuto funkci můžete využít v manuálním režimu DIY, díky kterému budete mít grilování plně ve svých rukou. Gril si rozpálíte podle potřeby a jednoduše ugrilujete cokoliv, na co si jen vzpomenete.
Teplotní sonda
Kontaktní gril Concept GE3500 je vybaven integrovanou teplotní sondou. Oceníte ji především při grilování masa, během kterého vám pohlídá vnitřní teplotu a úroveň propečení. Stačí ji zapíchnout do pokrmu a hlídat vnitřní teplotu, která se vám zobrazí na displeji grilu. Teplotní sonda vám pomůže připravit maso tak, jak ho máte rádi a vaše grilování bude zase o krůček snadnější.
Dokonalý steak pro každého
Díky funkci GRILL ASSISTANT budou vaše steaky pokaždé naprosto perfektní. Zvolte oblíbený stupeň propečení a gril se o vše postará. Medium Rare = krvavý steak s růžovým řezem, okraje propečené s křupavou krustou, šťáva načervenalá, vnitřní teplota 54–56 ˚C, doba přípravy v grilu 60 s
Medium = středně propečený
Medium = středně propečený steak s téměř hnědým až šedým řezem a narůžovělým středem, šťáva růžová, vnitřní teplota 61 ˚C, doba přípravy v grilu 90 s
Medium Well = propečený steak
Medium Well = propečený steak v řezu téměř hnědý s náznakem růžového středu, šťáva světle růžová až šedá, vnitřní teplota 64–65 ˚C, doba přípravy v grilu 120 s
Well Done = hodně propečený
Well Done = hodně propečený steak v řezu hnědý a maximálně propečený, šťáva světle šedá až čirá, vnitřní teplota 70 ˚C a více, doba přípravy v grilu 200 s
Jednoduché ovládání
Kontaktní gril GE3500 nabízí jednoduché ovládání pomocí 11 automatických programů včetně manuálního režimu DIY. Stačí vložit suroviny, zvolit správný program a gril si sám nastaví vhodnou teplotu a čas přípravy. Vychutnat si můžete dokonale propečené steaky, slaninu, drůbež, ryby, klobásy, zeleninu nebo sendviče. Nastavené hodnoty můžete sledovat na přehledném digitálním displeji.
BBQ grilování
Samozřejmostí kontaktního grilu GE3500 je možnost BBQ grilování, které umožňuje grilování na obou plotnách současně. Získáte tak extra velkou grilovací plochu, na které připravíte pokrmy pro celou rodinu nebo partu přátel. Gril si můžete uzpůsobit podle potřeby a využít přesně takové plotny, které se vám zrovna hodí – vroubkované, hladké nebo je vzájemně kombinovat.
Grilovací desky s vroubkovaným povrchem
Desky s vroubkovaným povrchem můžete využít jak pro kontaktní (uzavřený), tak i pro BBQ (otevřený) způsob grilování. Uzavřené grilování je vhodné na přípravu steaků, hamburgerů nebo k zapékání toustů, plněných tortill nebo panini. Jedná se o nejrychlejší způsob přípravy, protože se potraviny rovnoměrně opékají z obou stran najednou a není je nutné obracet. Na otevřených deskách ugrilujete vše, jako na klasickém grilu. Díky vroubkovanému povrchu se potraviny dobře propečou a zároveň si uchovají svoji šťavnatou chuť. Přebytečná šťáva a tuk jsou drážkami odvedeny do sběrné nádoby.
Grilovací desky s hladkým povrchem
Grilovací desky s hladkým povrchem jsou určené pro přípravu lívanců, palačinek, vajec, ryb, zeleniny, sýrů, bramboráků nebo k rozpékání pečiva.
Zdravější grilování
Kontaktní gril GE3500 je osazen kvalitními hliníkovými deskami, které rozvádí teplo po celé své ploše. Povrch desek je nepřilnavý, takže se pokrmy nepřipalují. Grilování je tedy zdravější, protože nevyžaduje použití žádného tuku nebo oleje. Zároveň se desky velice dobře čistí. Po vychladnutí stačí usazené nečistoty odstranit pomocí speciální škrabky nebo otřít vlhkým hadříkem.
Nezabere příliš místa
Velkou výhodou je možnost uzamčení grilu v uzavřené poloze. Díky tomu vám v kuchyni nezabere tolik místa a snadněji ho uskladníte, pokud ho zrovna nevyužíváte.
Vlastnosti
- Elektrický gril
- Teplotní sonda
- 2× oboustranné nepřilnavé desky (z jedné strany desky na gril/panini, z druhé strany hladké desky na lívance/palačinky)
- Digitální displej + manuální ovládání přes kolečko
- Funkce SPLIT ZONE
- Funkce GRILL ASSISTANT
- BBQ grilování – otevření o 180˚
- 11 programů: Drůbež, Ryby, Slanina, Sendvič, Zelenina, Klobásy, MED Rare, MED Well, Medium, Well Done, DIY)
- Rozměr grilu: 371 × 319 × 166 cm
- Rozměr desek: 243 × 281 × 11,5 cm
- Regulace teploty: 80–230 °C
- Zámek grilu (úsporné skladování)
Dodávané příslušenství
- 2 páry nepřilnavých desek (1 pár oboustranná gril/panini + hladká deska na lívance/palačinky, 1 pár vafle)
Technické parametry
Příkon | 2000 W |
Vyjímatelný rošt / deska | Ano |
Rozměr desek | 243 × 281 × 11,5 cm |
Počet desek | 2 |
Barva | Černá |
Srovnávací tabulka
Video
Odkazy
*Použité fotografie mohou být ilustrační.