10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 5842323

Silikomart Silikonová forma na vánočku / velkou housku 2,1l

Silikomart Silikonová forma na vánočku / velkou housku 2,1l

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Pečící forma ze silikonu na přípravu housky o rozměrech 28,8 × 15,6 × 8,3 cm. Celý popis
536 Kč
Zboží od: Vše na vaření
536 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se
Poslední kus
S novou kartou za

3.7.2024 na výdejním místě
3.7.2024 - 4.7.2024 na vaší adrese

Popis

Odolná forma ze silikonu nepraská a vydrží teploty až do 230°C. Dá se použít v každém typu trouby včetně mikrovlnné. Pečivo z ní díky její nepřilnavosti vždy snadno vyklopíte. Ani není nutné ji vymazávat. Formu ve tvaru housky můžete mýt v myčce. Vhodné také na Tsoureki.

Nechali jsme pro vás otestovat foodblogerem:

Měla jsem možnost zkoušet tuto formu delší dobu a musím konstatovat, že je opravdu vynikající. Forma je vyrobena z 100% platinového silikonu, snáší teploty od –60°C do + 230°C. Délka celé formy i s okraji je 34 × 17,5 cm a má objem 2,1 l. Pečivo je o velikosti 28,5 cm na délku a je široké 15,5 cm. Forma vyniká nejen svým zpracováním, ale i tvarem. Je pevnější a proto si pečivo dobře udrží svůj tvar. Hodí se na pečení velkých housek s použitím různých druhů mouk. Forma je vhodná jak na slané pečivo, tak se rovněž hodí na pečení sladkých vánočkových těst. Klasická vánočka má sice trochu užší tvar, ale při použití této formy vypadá pak na povrchu nádherně. Někdo sice plete klasickou vánočku, ale třeba při nedostatku času nevidím nic špatného na tom, použít formu, kdy se vše a vždy podaří. Je povícero receptů na kynuté bábovky, které můžeme upéct i v tomto tvaru.

Do této formy připravíme kynuté těsto z 500 g mouky, nejlépe to jde v domácí pekárně. Po vykynutí těsto zpracujeme na lehce pomoučeném válu do bochánku, z něj vyválíme šišku a vložíme do formy. Formu není třeba vymazávat tukem a těsto se nemusí do formy nijak silou zatlačovat. Pouze vyválenou šišku do formy položíme a trochu upravíme povrch. Těsto pak kyne do všech stran a tak formu vyplní. Pokud chceme mít na povrchu housky nějaký posyp, tak vyválenou šišku na povrchu lehce orosíme vlažnou vodou z rozprašovače a posypeme např. kmínem, mákem, sezamem, lněným semínkem apd. Touto stranou vložíme do formy, přikryjeme utěrkou, necháme vykynout a upečeme. Po upečení vyklopíme na mřížku a pečivo necháme vychladnout.

Tuto formu velmi doporučuji všem, kteří pečou domácí pečivo, nebo chtějí začít. Výhodou je, že nám ušetří jak práci, tak i čas a neopomenu dodat, že pečivo má moc hezký tvar. Forma se moc dobře používá i udržuje. Pečení začne i více bavit a rodině bude určitě domácí pečivo chutnat. Tato forma je i vhodným dárkem a věřím, že udělá radost. M.F.