10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 5841693

Silikomart Forma na makronky ve tvaru srdce silikonová hnědá

Silikomart Forma na makronky ve tvaru srdce silikonová hnědá

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Forma na makronky ve tvaru srdce z kvalitního silikonu. Celý popis
289 Kč
Zboží od: Vše na vaření
289 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se
u zásilek od 299 Kč
S novou kartou za

4.7.2024 na výdejním místě
4.7.2024 - 8.7.2024 na vaší adrese

Popis

Ve formě na makronky vytvoříte 42 chutných mandlových pusinek ve tvaru srdce. Vyrobena je z kvalitního silikonu, který je nenáročný na údržbu, přitom je velmi odolný. Nepřilnavý povrch usnadní vyjímání hotových makronek z formy.

Nechali jsme pro vás otestovat foodblogerem:

Forma na pečení srdíčkových makronek je vyrobena z velmi kvalitního silikonu, který snáší teplotu od –60°C až + 230°C. Upečete v ní 42 ks makronkových skořápek. Velmi dobře se s ní pracuje, makronky mají hezký srdíčkový tvar a makronky se dají po úplném zchladnutí z podložky lehce odebrat. Podložka se taktéž velmi dobře udržuje. Formu můžeme použít nejen na makronky, ale i na výrobu čokoládových srdíčkových ozdob, které se budou hodit na různé moučníky a dezerty.
Makronky pocházejí z Francie, k jejich přípravě jsou zapotřebí loupané mandle nebo přímo už mandlová mouka, bílky, cukr a barvivo. Mandle nastrouhané i se se slupkou bych použila jen na makronky s přídavkem kakaa, nebo když se dělají v tmavších barvách. A náplň, tu si každý vybere dle oblíbenosti.
Makronek se není třeba bát, i když se někomu nepodaří hned napoprvé, tak si určitě každý uvědomí případnou chybu v postupu a příště se této chyby vyvaruje. Napoprvé se může zkusit třeba jen z poloviční dávky. Někdo používá při výrobě horký cukrový rozvar, který se zašlehá do bílkové hmoty. Já dělávám druhým postupem, ale vždy je nejlepší vlastní zkušenost a spokojenost s výsledkem. Všechny kroky postupu jsou při výrobě makronek důležité. Jak vyšlehání pevného sněhu z bílků s krupicovým cukrem s přidáním barviva. Následuje vmíchání jemně mletých mandlí s moučkovým cukrem. Směs mandlí a cukru je dobré ještě rozmixovat do konzistence hladké mouky a přesít, aby byla směs opravdu jemná. Vmíchává se a roztírá tak dlouho, až je makronková hmota lesklá a pomalu a líně stéká ze stěrky. Pokud je hmota moc hustá, tak se nerozteče do tvaru srdíček a má nerovný povrch. Ale nesmí se ani přemíchat , to by byla zase moc řídká. Správně vymíchanou směsí naplníme cukrářský sáček s hladkou koncovkou a otvory ve formě plníme ve tvaru písmene V. Formu máme na pečícím plechu. Po naplnění celé formy plechem několikrát bouchneme o stůl, nebo plech v jedné ruce nadzvedneme a poboucháme zespod dlaní. Těsto by se mělo rovnoměrně pomalu roztéct do srdíčkových otvorů a vytlačí se i případné vzduchové bubliny. Pak necháme makronky na povrchu dobře zaschnout, na jemný dotyk prstu se nesmí lepit. Trvá to třeba i hodinu nebo víc, dle teploty v místnosti. Pak plech vložíme do trouby předehřáté na cca 150°c a makronky pečeme zhruba 13 minut. Teplota trouby a čas je pouze orientační. Každá trouba peče trochu jinak a při pečení na podložce se peče o cca1 – 2 minutky déle, než jen třeba přímo na plechu. Pokud si nejsme jisti, tak zkusíme shora za vršek pohnout jednou makronkou, pokud je pevná a neuhýbá, tak by měla být upečená. Plech vyjmeme a po úplném zchladnutí makronky odebereme. Následně je plníme krémem a před podáváním necháme zhruba 10 hodin rozležet.
Já jsem s formou velmi spokojená a proto ji můžu doporučit. M.F.