Emile Henry Forma na pečení chleba v troubě EMILE HENRY Cloche, pepřová, e-bal
Popis
Keramická forma Cloche na pečení chleba je výsledkem několikaletého výzkumu Emile Henry. Zaoblený tvar ve spolupráci s inovativní keramikou z Burgundské hlíny zajistí, že Váš chléb bude mít během pečení ideální vlhkost. Výsledkem bude křupavá kůrka na povrchu, vláčný a jemný uvnitř.
- Spodní díl formy je vhodný na pizzu.
- Keramika HR (pouze do trouby – nesmí na sporák)
Těsto necháme kynout přikryté při pokojové teplotě. Na přípravu je ideální bochník kolem 1,2 kg, což odpovídá asi 750 g mouky. Po prvním nakynutí těsto znovu propracujte a umístěte do pomoučené formy. Těsto necháme znovu nakynout. Vždy nechte kynout dle přesného času dle receptu. Necháte-li kynout příliš dlouho, těsto bude unavené. Těsně před pečením, proveďte rychlé hladké řezy na povrchu pomocí nože. Tyto řezy vytvářejí slabá místa v kůrce a umožňují těstu stoupat. Formu zakryjeme a vložíme do předehřáté trouby – obvykle při teplotě 240 °C. Forma je ze speciální keramiky udržující dokonalou vlhkost během pečení. Po upečení odklopíme horní díl formy a necháme chléb vychladnout tak, aby byla kůrka krásně křupavá.
Horkou formu po vyndání z trouby necháme pozvolna vychladnout při pokojové teplotě.
Materiál: Keramika z Burgundské hlíny, vypálená při 1100°C. Vhodné do myčky na nádobí.