10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 22497115

Emile Henry Forma na pečení chleba v troubě EMILE HENRY Cloche, lněná, e-bal

Emile Henry Forma na pečení chleba v troubě EMILE HENRY Cloche, lněná, e-bal

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Keramická forma Cloche na pečení chleba je výsledkem několikaletého výzkumu Emile Henry. Zaoblený tvar ve spolupráci s inovativní keramikou z Burgundské hlíny zajistí, že Váš chléb bude mít během pečení ideální vlhkost. Výsledkem bude křupavá kůrka na povrchu, vláčný a jemný uvnitř. Celý popis
Produkt je momentálně nedostupný.
3 891 Kč
Zboží od: KitchenStyle
3 891 Kč
S novou kartou za

Popis

 

Keramická forma Cloche na pečení chleba je výsledkem několikaletého výzkumu Emile Henry. Zaoblený tvar ve spolupráci s inovativní keramikou z Burgundské hlíny zajistí, že Váš chléb bude mít během pečení ideální vlhkost. Výsledkem bude křupavá kůrka na povrchu, vláčný a jemný uvnitř. 

  • Spodní díl formy je vhodný na pizzu.
  • Keramika HR (pouze do trouby – nesmí na sporák)

Těsto necháme kynout přikryté při pokojové teplotě. Na přípravu je ideální bochník kolem 1,2 kg, což odpovídá asi 750 g mouky. Po prvním nakynutí těsto znovu propracujte a umístěte do pomoučené formy. Těsto necháme znovu nakynout. Vždy nechte kynout dle přesného času dle receptu. Necháte-li kynout příliš dlouho, těsto bude unavené. Těsně před pečením, proveďte rychlé hladké řezy na povrchu pomocí nože. Tyto řezy vytvářejí slabá místa v kůrce a umožňují těstu stoupat. Formu zakryjeme a vložíme do předehřáté trouby – obvykle při teplotě 240 °C. Forma je ze speciální keramiky udržující dokonalou vlhkost během pečení. Po upečení odklopíme horní díl formy a necháme chléb vychladnout tak, aby byla kůrka krásně křupavá. Horkou formu po vyndání z trouby necháme pozvolna vychladnout při pokojové teplotě.

Materiál: Keramika z Burgundské hlíny, vypálená při 1100°C. Vhodné do myčky na nádobí.