Silikomart Silikonová forma na čokoládu – knoflíčky
Popis
Nepřilnavost silikonu oceníte při výrobě čokoládových dekorací s drobným zdobením, jakým jsou tyto drobné knoflíčky. Čoko figurky vždy snadno vyloupnete bez lámání. Knoflíčky jsou v sedmi různých tvarech: kulatý knoflík, chaloupka, slunečnice, dva druhy srdíček a dva druhy čtverců.
Nechali jsme pro vás otestovat foodblogerem:
Tuto formu na čokoládové knoflíky využívám docela často. Malé čokoládky ve tvaru knoflíků se líbí jak mně, tak i mým přátelům a taky menším dětem, které mohou při výrobě pomáhat. A věřím, že je to bude hodně bavit. Vhodně zabalené se hodí i jako dárek a rozhodně potěší více, než jen darovaná tabulka koupené čokolády. Čokoládky jde i lehce zavěsit. Používám různé druhy čokolád, mléčnou, hořkou i bílou. Knoflíky jdou vytvořit jak jednobarevné z jednoho druhu čokolády, tak i např. dvoubarevné. Rozpouštím je ve vodní lázni a kdo pracuje s čokoládou často, tak doporučuji zakoupit přímo hrnec-vodní lázeň, který je taktéž k dostání v tomto e-shopu. Pracuje se s ním skvěle a dá se využít i na jiné vaření. Při rozpouštění čokolády postupuji podle rad pana Radka Šubrta.
Rozpuštěná čokoláda se pak vlévá do formy a do této, knoflíkové, stačí použít 80 g. Po nalití čokolády do formy ji plochým nožem rozetřu do všech otvorů, zarovnám a přebytečnou setřu mimo formu. Pod formu proto dávám kousek papíru na pečení, může se použít i kousek alobalu nebo fólie. Pak naplněnou formou několikrát z výšky uhodím o desku stolu, tím se dostanou na povrch případné vzduchové bublinky. Ještě jednou případně povrch uhladím plochým nožem nebo se dá použít i nějaká plastová stěrka nebo něco podobného. Snažím se pracovat rychle. Nechám ztuhnout a čokoládky vyjmu. Jde to velice dobře, knoflíky se bez poškození lehce vyloupnou z formy ven, jelikož je forma pružná a ohebná.
Tuto formu můžu jen doporučit a všem přeji mnoho zábavy při výrobě čokoládových knoflíků.