Silikomart Silikonová forma na čokoládu – tabulky
Popis
Roztomilé mini verze čokoládových tabulek můžete servírovat jako sladkou tečku ke kávě. Díky odolnosti a průžnostu silikonu, který při ohýbání nepraská, vyrobíte dvanáct dokonalých mini čoko tabulek, které vždy snadno vyloupnete. Rozměry jednotlivých tabulek jsou: 3,8 cm x 2,7 cm. Silikon je odolný až do –60°C.
Nechali jsme pro vás otestovat foodblogerem:
Silikonové formy na čokoládu Silikomart všeobecně vynikají mimořádnou kvalitou. Tato forma není výjimkou a připravíme v ní malé čokoládové tabulky k přímé konzumaci, nebo k dozdobení různých dezertů a případně i dortů. Forma snáší teploty od –60°C do + 230°C. K naplnění celé formy budeme potřebovat 60 g čokolády a tu nejdříve rozpustíme a vytemperujeme. Čokoládu nasekáme nebo nalámeme na menší kousky a zhruba 2/3 z celkového množství pozvolna rozpustíme v hrnci s dvojitými stěnami kde se vlévá voda, nebo v klasické vodní lázni. Dá se použít i mikrovlnná trouba. Čokoládu rozpustíme při teplotě zhruba 45°C. Pak odstavíme, přidáme zbytek čokolády, necháme rozpustit a tím čokoládu zchladíme. Bílá čokoláda by měla dosahovat 29°C, mléčná a hořká 30°C – 31°C. Čokoládu ihned použijeme a naplníme formu, s kterou několikrát „bouchneme“ o desku stolu a tím odstraníme
vzduchové bublinky. Povrch jedním tahem např. pevnější stěrkou uhladíme a formu necháme v chladu. Po ztuhnutí čokoládky vyloupneme, jde to velice lehce. S formou se velice dobře pracuje a dobře se udržuje. Je ji možné mýt v myčce nádobí. S formou jsem spokojená a proto ji doporučuji. M.F.