Silikomart Silikonová forma na čokoládu – bábovky
Popis
Bábovičky mají tři různé motivy. Silikonová forma má nepřilnavý povrch a je velmi ohebná, bábovičky z ní tak vždy snadno vyloupnete.
Nechali jsme pro vás otestovat foodblogerem:
Tuto formu na malé čokoládky ve tvaru bábovek můžu jen doporučit. S formou se pracuje velice dobře, ztuhlá čokoláda jde z formy velice dobře vyjmout, spíš bych to nazvala vyloupnutím. Forma je pružná a ohebná a čokoládové bábovičky se při vyjmutí nepoškodí. Zaujmou hlavně svým hezkým, slavnostním a decentním tvarem. Hodí se i na slavnostní příležitosti a taktéž je možné je darovat. Pokud se ještě zvolí hezký obal, tak určitě potěší více, než koupená tabulka čokolády.
Na výrobu používám různé druhy čokolád, mléčnou, hořkou i bílou. Bábovičky jdou vytvořit jak jednobarevné z jednoho druhu čokolády, tak i např. dvoubarevné. Čokoládu rozpouštím ve vodní lázni a kdo pracuje s čokoládou často, tak doporučuji zakoupit přímo hrnec-vodní lázeň, který je taktéž k dostání v tomto e-shopu. Pracuje se s ním skvěle a dá se využít i na jiné vaření. Při rozpouštění čokolády postupuji podle rad pana Radka Šubrta.
Rozpuštěná čokoláda se pak vlévá do formy a konkrétně do této používám 150 g. Po nalití čokolády do formy ji plochým a širokým nožem rozetřu do všech otvorů, zarovnám a přebytečnou setřu mimo formu. Pod formu proto dávám kousek papíru na pečení, může se použít i kousek alobalu nebo fólie. Pak naplněnou formou několikrát z výšky uhodím o desku stolu, tím se dostanou na povrch případné vzduchové bublinky. Ještě jednou případně povrch uhladím plochým nožem nebo se dá použít i nějaká plastová stěrka nebo něco podobného. Snažím se pracovat rychle. Nechám ztuhnout a čokoládky vyjmu. Věřím, že s touto formou bude každý spokojený, mně se osvědčila a bábovičky vypadají velice hezky.