10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 21619107

Želatina vepřová typ A bloom 260 (500 g)

Želatina vepřová typ A bloom 260 (500 g)

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Vysoce kvalitní želatina vhodná i na výrobu želatinových květin, motýlů a dalších ozdob . Celý popis
299 Kč
Zboží od: Vše na vaření
299 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se
Poslední 3 kusy
S novou kartou za

4.9.2024 na výdejním místě
4.9.2024 - 5.9.2024 na vaší adrese

Popis

Vysoce kvalitní želatina vhodná i na výrobu želatinových květin, motýlů a dalších ozdob.   Pro získání přibližně 250 g želatinového gelu je třeba míchat ingredience v tomto poměru:Jemný křehký gel – 250 ml vody a 8,75 –10 g sypké želatinové směsiStředně pevný gel – 250 ml vody a 15 – 17,5 g sypké želatinové směsiPevný gel – 250 ml vody a 20 – 25 g sypké želatinové směsi Návod pro přípravu gelu:Odvážené množství želatiny vsypeme do odpovídajícího množství vody a lehce zamícháme.Vždy je lepší použít vodu převařenou, protože voda může vykazovat vysokou trvrdost a tim může dojít k zákalu. Necháme nabobtnat. Nabobtnaný gel zahřejeme ve vodní lázni na teplotu cca 60–65°C. Rozpouštění urychlíme občasným jemným zamícháním. Po rozpuštění se použije ochucený připravený gel na výrobek (nejlépe v době když již vykazuje částečnou tvorbu gelu). Nejčastější chyby při přípravě geluPříliš intenzivní míchání – v gelu se vytvoří bublinky.Příliš vysoká teplota vody při přípravě gelu – dojde ke snížení želírujících schopností a tím ke snížení pevnosti gelu. Maximální teplota při přípravě gelu z želatiny je 90°C. Želatina nesmí přejít varem. Ztráta želírovacích schopností se projeví hlavně při opakovaném zhřátí nad 90°C. Želatina je vysoce hodnotná bílkovina získaná částečnou denaturací kolagenu. Podle použitého výrobního procesu je želatina označovaná jako typ A (vyrobená kyselou cestou – vepřová) nebo typ B (vyrobená alkalickou cestou – hovězí). 

Složení:
bílkoviny