Ruf Směs na pečení čoko řezy 320g
Popis
Těsto na sušenky připravené k přímé spotřebě nám už nějakou dobu osladí život. Ať už je to zmrzlina z těsta na sušenky, kousky těsta na sušenky, čokoláda nebo jen čisté těsto na sušenky, které můžete jíst po lžičkách večer na pohovce. Ale pro maximální potěšení z těsta na sušenky si upečte koláč z těsta! Připravit můžete jak pečené, tak nepečené dezerty.
Příprava:
Budete také potřebovat
Na těsto:
35 g margarínu
15 ml (cca 2 polévkové lžíce) vody
Na krém:
300 g šlehačky (min. 30 % tuku)
Na polevu:
100 g šlehačky (min. 30 % tuku)
Příprava:
Nejprve v hrnci přivedeme krátce k varu 100 g smetany a do misky dáme čokoládové kapky. Horkou smetanu nalijte na čokoládové kapky a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Polevu nechte vychladit v lednici. Sklopte plech podle pokynů, ale nepřekládejte přes horní boční chlopně. Směs na sušenky, margarín a vodu dejte do mísy a pomocí elektrického šlehače (hnětače) na středním stupni z nich dělejte drobky. Do tácu dejte strouhanku, uhlaďte zadní částí polévkové lžíce a lehce přitlačte na dno. Vložte tác do lednice. 300 g vychladlé smetany dejte do vysoké mixovací nádoby a elektrickým ručním šlehačem (šlehací metlou) ušlehejte do tuha. Postupně přidávejte smetanový prášek. Polovinu krémové náplně rozetřeme na základ těsta na sušenky a uhladíme. Na krémový náplně rozetřeme jen asi polovinu čokoládové polevy. Poté potřeme zbytkem krému a potřeme zbylou polevou. Dort necháme alespoň 2 hodiny v lednici. Před podáváním uvolněte okraje pekáče nožem a uhlaďte okraje.
Tip: Dort z těsta na sušenky je výborný i mražený. Nechte přes noc v mrazáku asi 8 hodin. Před podáváním nechte koláč asi 15 minut rozmrazit a vyjměte pekáč.
Složení:
Směs těsta: pšeničná mouka, cukr, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku (1.5 %), sůl, přírodní aroma. Kapky hořké čokolády (31 %): kakaová hmota, cukr, kakaové máslo, emulgátor lecitiny. Krémový prášek: cukr, želatina, maltodextrin, modifikovaný škrob, kyselina citrónová, aroma.