Ruf Panna Cotta 90g
Popis
Panna cotta je nejznámější italský dezert. Je to sada sladkých jídel ze smetany nebo šlehačky. Výroba klasické panna cotta vyžaduje trochu kuchařství a trochu času, protože smetanová směs se musí po vaření nebo zahřátí nechat ztuhnout. Tento krémový dezert rozhodně není „rychlý“. Tato verze sofistikované středomořské speciality však trvá mnohem kratší dobu na přípravu a, co je nejlepší, nepotřebuje vaření. Jednoduše promíchejte mlékem a vychutnejte si italský styl. Panna cotta může být doplněna ovocnou a čerstvou jahodovou omáčkou, která je dodávána s ní. K přípravě potřebujete 300 g mléka a 200 g smetany. Nalijte 300 ml vlažného mléka do vysoké míchací nádoby. Přidejte smetanový prášek a promíchejte elektrickým ručním mixérem (šlehačem) na nejnižší nastavení, poté na nejvyšší nastavení po dobu přibližně 1 minuty. Poté přidejte 200 g smetany a zamíchejte při nejnižším nastavení. Nyní nalijte tekutý dezert do dezertních sklenic nebo do jednotlivých formiček. Směs by měla být chlazena v lednici po dobu nejméně 2 hodin. Před podáváním ozdobte jahodovou omáčkou a dle potřeby ozdobte.
Složení: Panna Cotta Mix 80g (cukr, modifikovaný škrob, želatina, maltodextrin, aroma), ovocná omáčka jahoda: (jahody (30%), voda, cukr, fruktóza-glukózový sirup, regulátory kyselosti: kyselina citronová, citronany sodné, citronany vápenaté; ovoce a rostlinné barevné výtažky mrkev a světlicový květ, želatinační činidlo: pektiny; zahušťovadlo: xantanová guma; příchutě, konzervační látky: sorbát draselný).
Složení:
Smetanový prášek: cukr, jedlá želatina (vepřové maso), modifikovaný škrob, maltodextrin, aroma. Prášek na jahodovou omáčku: cukr, lyofilizované jahody (2%), modifikovaný škrob, přírodní aroma, okyselovač kyselina citrónová, barvivo, koncentrát šťávy z červené řepy vápenaté; ovoce a rostlinné barevné výtažky mrkev a světlicový květ, želatinační činidlo: pektiny; zahušťovadlo: xantanová guma; příchutě, konzervační látky: sorbát draselný)