Kelmy Potahovací hmota 250 g - žlutá
Popis
Velmi kvalitní cukrářská potahovací hmota žluté barvy s perfektní konzistencí. Dobře se s ní pracuje, konečný vzhled potažených moučníků je dokonalý. Hmota je pružná, netrhá se a můžete ji vyválet na velmi tenký plát. Má jemnou vanilkovou chuť.
Potahovací hmoty Kelmy slouží primárně na potahování dortů, ale můžete s nimi i modelovat. Vymodelované ozdoby nechte delší dobu vyschnout. Hmota je bezlepková.
Hmotu je potřeba před použitím důkladně propracovat v pokojové teplotě přibližně 22° Celsia, aby byla správně vláčná a hladká. Nejlépe se rozvaluje mezi potravinářskými fóliemi, na podsypání je nejlepší použít speciální podsypový cukr, případně bramborový škrob.
Níže uvádíme postup pro zpracování potahovací/modelovací hmoty:
1) Hmotu je potřeba vždy vyjmout z obalu. Zjištění tuhosti stiskem zabaleného sáčku s potahovací hmotou, bohužel není dostačující. Všechny hmoty v obalu působí „ztvrdle“.
2) Samotnou hmotu je potřeba zpracovat v rukou hnětením. Podle značky/výrobce konkrétní hmoty se liší i doba hnětení potřebná pro změknutí hmoty. Uvedeme 2 příklady:
- Hmota značky Kelmy – je velmi poddajná hmota, postačí hnětení v řádu desítek vteřin (cca do 1 minuty).
- Hmota značky SmartFlex – je velmi tuhá hmota, je potřeba hníst cca 20 – 25 minut.
- Ostatní hmoty se obvykle pohybují mezi dvěma výše uvedenými
3) Důrazně upozorňujeme, že NENÍ MOŽNÉ pro změknutí hmoty použít vodu, rozehřát ve vodní lázni či v mikrovlnné troubě. Použitím jakéhokoliv z těchto uvedených prostředků dojde ke zničení hmoty!
Složení:
Cukr, glukózový sirup, voda, roztlinný tuk, bez vody, ( palmový, kokosový, bambucké máslo, emulgátor E471, příchuť), stabilizátory ( E422 a E415 ), sójový lecitin, E551 protispékavá látka, kyselina vinná E334, konzervant E202, příchuť a barvivo