FunCakes Směs na lahodné donuty 500g
Popis
Zatímco u nás obdivujeme tradiční koblihy, zahraniční koblihy mají stejnou chuť, ale připomínají koláč s dírkou uprostřed. Donuty jsou součástí americké historie, v žádném případě nejsou žádnou novinkou. Byly vynalezeny v devatenáctém století a trvalo jim jen málo času, než se dostali do Čech. V současné době jsou velmi populární v západní Evropě, kde se vytvářejí kavárny, kde dostanete pouze koblihy pečeným podle americké receptury. Dnes si je můžete připravit s touto sypkou směsí, není potřeba shánět recept na donuty. Do směsi musíte přidat pouze vodu a olej. Pečte je v troubě nebo ve formě na donuty pro dokonale tvarované koblihy. S balíčkem 500 gramů můžete péct 12–24 koblih, v závislosti na velikosti a tloušťce. Postup přípravy: Pro nejlepší výsledek je připravte ve fritéze. Všechny suroviny musí být při pokojové teplotě. Smíchejte 500 g směsi, 215 ml vody a 65 ml (55 g) rostlinného oleje pomocí mixéru s háky na těsto po dobu 5 minut. Těsto rozválejte na tloušťku cca. 5 mm. Vykrajujte koblihy a nechte odpočinout 25 minut. Předehřejte fritézu na 180 ° C nebo troubu na 200 ° C (konvekční trouba na 180 ° C). Pečení: Pečte koblihy po dobu cca. 90 s na každé straně do zlatova. Trouba: Vložte koblihy do formy na donuty po dobu cca. 12 minut do zlatova. Donuty potřete rozpuštěným máslem a ozdobte podle potřeby.
Složení:
pšeničná mouka, cukr, modifikovaný škrob, kypřící činidlo: E450, E500, rostlinný olej a tuk (tuřín), pšeničný lepek, sůl, emulgátor: E471 (palmový), E472e (slunečnice, řepka), zahušťovadlo: E466, aroma, enzymy (pšenice) Smíchejte 500g smesi, 215ml vody a 65ml oleje, rozválejte na plát 5mm a vykrajujte donuty, nechte 25minut na plechu a poté pečte 12minut při 180°C, nebo fritujte 90sekund.