FunCakes Směs bezlepková na red velvet 400g
Popis
Pro ty, kdo mají rádi sametovou chuť dortu Red Velvet, ale trápí je celiakie, máme dobrou zprávu. Nyní si můžete pořídit i bezlepkovou variantu. Výsledkem pečení je chutný dort nebo načechrané cupcakes s čokoládovou příchutí. Red velvet dort připravíte následovně: Předehřejte troubu na 170 ° C (konvekční trouba 160 ° C). Suroviny musí mít pokojovou teplotu. Smíchejte 140 g změklého másla, přidejte směs a 4 vejce (200 g) a míchejte střední rychlostí po dobu 5 minut do hladkého těsta. Nalijte těsto na vymazaný plech či do formy o objemu cca. Ø18 / 20 cm a pečte koláč ve středu trouby po dobu cca. 50 minut. Ihned po upečení koláč vyjměte a nechte jej vychladnout na mřížce. těsto příliš hustá, můžete přidat trochu vody ( až 200ml ).
Barva Red Velvetu po upečení není tak “červená“ , jako když se tento dort připravuje ze surovin běžným způsobem. Pokud by Vám světlejší barva nevyhovovala, můžete do hotové směsi přidat červené gelové barvivo ( max. čtvrt lžičky ).
Red Velvet z bezlepkové směsi je po upečení vláčný a velmi chutný. S kombinací krému z Mascarpone, je tento moučník dokonalý.
Složení:
cukr, rýžová mouka, škrob (kukuřice), zvlhčovadlo: E420, emulgátor: E475, E433, kakao, kypřící činidlo: E450, E500, regulátor kyselosti: E575, zahušťovadlo: E412, E466, aromata, sůl, barva: E120Předehřejte troubu na 170 ° C (konvekční trouba 160 ° C). Suroviny musí mít pokojovou teplotu. Smíchejte 140 g změklého másla, přidejte směs a 4 vejce (200 g) a míchejte střední rychlostí po dobu 5 minut do hladkého těsta. Nalijte těsto na vymazaný plech či do formy o objemu cca. Ø18 / 20 cm a pečte koláč ve středu t