Botanic Masala chai - Ochucený černý čaj se směsí koření
Popis
Milovat, nebo nenávidět
Masala Chai můžete buď milovat nebo nenávidět. Jeho jedinečná chuť a nezaměnitelná vůně z něj dělají originální nápoj, na který jen tak nezapomenete. Tento indický čaj pro zahřátí vás rozhodně nenechá chladnými.
Tradiční indická kultura v šálku
Příprava tohoto neobvyklého nápoje je inspirována starodávnými recepty a objevuje se i v ájurvédě. Najdeme v něm směs čerstvého koření jako je hřebíček, skořice, zázvor, pepř a kardamom. Ty dodávají nápoji Masala Chai neuvěřitelnou hloubku chuti a aroma.
Nejen pro dlouhé zimní večery
Masala Chai se skvěle hodí pro chladné počasí, ale pít ho můžete po celý rok. Existuje mnoho způsobů, jak si ho připravit a to včetně ochucení mlékem, medem nebo cukrem. Vychutnejte si svůj šálek Masala Chai a ponořte se do exotického světa originálního indického koření.
Z Indie do čajoven celého světa
Jak už jsme zmínili, Masala Chai je tak výjimečný nápoj, že se z Indie postupně rozšířil a stal se oblíbeným nápojem v čajovnách a kavárnách po celém světě. Jeho velkou výhodou je, že si ho se správnými surovinami můžete snadno připravit i u vás doma.
Složení
Černý čaj, skořice, semínka kardamonu, zázvor, černý pepř, hřebíček, aroma, přírodní aroma, přírodní aroma skořice, přírodní aroma kardamon.
Výhody
-
Výrazná a nezaměnitelná chuť
-
Velmi příjemná exotická vůně
-
Snadná příprava
Příprava a dávkování
Jedním z nejjednodušších způsobů přípravy Masala Chai je, že jednu čajovou lžičku čaje zalijeme 200 ml vroucí vody a necháme v přikrytém šálku 3–5 minut vylouhovat. Poté přecedíme a podle vlastních preferencí můžeme osladit cukrem nebo přidat mléko.