Basilur BASILUR VINTAGE BLOSSOMS - -Floral Bouquet Zelený sypaný čaj s květinovými tóny a ibiškem 75 g 1
Basilur BASILUR VINTAGE BLOSSOMS - -Floral Bouquet Zelený sypaný čaj s květinovými tóny a ibiškem 75 g 1
Popis
BASILUR
zboží kód: 72152_x1
-------------------------------------
Složení pečlivě vybraných lístků cejlonského zeleného čaje s přídavkem máty peprné, květů levandule, ibišku, jasmínu, pomeranče a růže je unikátní směs, která potěší každého milovníka čaje.
Jemnou chuť nálevu skvěle doplňují květinové tóny a osvěžující mátový akcent a přidání ibišku dodává čaji krásnou jemnou růžovou barvu.
Tato mimořádná kombinace zeleného čaje Young Hyson a Chun Mee kombinuje vytříbenou chuť s lákavými, sladkými a svěžími vůněmi.
Basilur Floral Bouquet si získá srdce milovníků květinových kombinací, které dokonale stimulují a umožňují relaxaci po dlouhém dni.
Tento čaj je ideální pro odpolední i večerní relaxaci a nabízí nezapomenutelný chuťový zážitek.
Objevte úžasnou sílu levandule!
Květy levandule, bohaté na flavonoidy, mají protizánětlivé vlastnosti a pomáhají v boji proti oxidativnímu stresu, což také pomáhá udržovat krásnou pleť. Esenciální olej získaný z levandule navíc působí relaxačně a neutralizuje stres.
Čistá hmotnost: 75 g
Složení: Cejlonský zelený čaj (58 %) s mátou peprnou (12 %), květy levandule (10 %), ibišek (8 %), jasmín (4 %), pomeranč (4 %) a růže (4 %).
Země původu: Srí Lanka
Mezinárodní třída kvality čaje: YH (Young Hyson) – k jeho výrobě se používají pouze dva nejmladší a nejjemnější lístky umístěné v nejvyšší části výhonku. Sklízí se těsně před obdobím dešťů, kdy jsou ještě v zárodku.
Zelený čaj je zdrojem polyfenolů a antioxidantů nezbytných pro dobré zdraví a dlouhověkost.
Způsob vaření:
Čajovou lžičku zalijte horkou vodou o teplotě 70°C až 80°C. Doba louhování by měla být od 3 do 5 minut.
Vařit můžete dvěma způsoby:
- Pokud se louhuje krátce – do 3 minut, bude nálev velmi osvěžující a povzbuzující.
- Při delším louhování – až 5 minut bude nálev obsahovat méně kofeinu a jeho účinek bude relaxační.
Příliš dlouhé vaření způsobí kyselou chuť nálevu, ale nezpůsobí, že bude obsahovat více kofeinu nebo více stimulovat.
Naopak – třísloviny produkované každou minutu, které dodávají hořkou chuť, neutralizují účinek theinu.
Listy zeleného čaje lze louhovat třikrát. První spařování by mělo trvat asi 3 minuty a každé další spařování by se mělo prodloužit o 1 minutu.
-------------------------------------
- Rozmiar: x1