La Gioiosa Spritzzoso
Popis
Vinice a popis zpracování:
Celé hrozny jsou vloženy do pneumatického lisu, kde jsou šetrně slisovány. Vznikající mošt je po promíchání přečerpán do nádob, kde je za kontrolované teploty zakonzervován. V okamžiku produkce je mošt přečerpán do autokláv, kde při kontrolované teplotě 15–16°C probíhá alkoholové kvašení. Po dosažení potřebné hodnoty alkoholu je ochlazen na teplotu, která se blíží 0°C.
Výsledné chuti se dosáhne přidáním unikátní esence, kterou zná pouze pár lidí z vinařství LaGioiosa.
Obsah alkoholu: 7%
Charakteristické rysy:
Krásná pomerančová barva.
V chuti vyvážená sladkost a hořkost.
Doporučené servírování:
Vynikající jako aperitiv.
Ale rovněž se výborně hodí pro popíjení během každé denní nebo noční doby. Především pak v letním období, kdy je vychlazené, s plátkem červeného pomeranče a kostkami ledu.
Vinařství: