Vakuovací sáčky Sous Vide vroubkované160X250 mm 100 Ks
Vakuovací sáčky Sous Vide vroubkované160X250 mm 100 Ks
Popis
Vakuové sáčky SOUS VIDE VROUBKOVANÉ
Do bezkomorových lištových vakuových baliček.
Sáčky jsou vyrobeny ze speciální fólie (PET/CPP 52 mikronů) vhodné pro vakuové balení, která je navíc odolná vůči vlhkosti a vysokým teplotám vaření.
Technika SOUS VIDE spočívá ve vaření potravin v předem uzavřených vakuových sáčcích. Potraviny v sáčcích jsou umístěny ve vodní lázni při kontrolované teplotě – pod 100°C. Díky vakuovému balení nedochází při vaření k poškození přirozené struktury pokrmu a tím se snižuje redukce výstupního produktu. To zaručuje stálou a vysokou kvalitu připravovaných pokrmů. SOUS VIDE také omezuje srážení potravin, díky čemuž nedochází ke ztrátě hmotnosti výrobku, a tím je pokrm šťavnatější. Potraviny vařené v SOUS VIDE ve vakuově uzavřených sáčcích také neztrácejí své aroma ani nutriční hodnotu, zachovají si vitamíny, enzymy a přírodní šťávy, zůstávají jemné a šťavnaté. Metoda SOUS VIDE umožňuje prodloužit dobu přípravy pokrmu tak, aby se zvýšila jeho měkkost při zachování jeho vynikající chuti.
Výhody sous vide vaření ve vakuu
– menší snížení výstupního produktu na cca 10 % oproti 20 % při tradičním vaření
– prodloužení trvanlivosti
– ochranný obal chrání výrobek před vzduchem a dalšími negativními faktory, což zabraňuje rozvoji aerobních bakterií
– potraviny si zachovají všechny nutriční hodnoty, vitamíny a minerály
– není třeba používat velké množství bylinek a koření
– přírodní šťávy zůstávají v potravinách zachovány
– veškeré pachy doprovázející tradiční vaření jsou eliminovány