ProBio GASTRO - Pohanka lámanka BIO 2.5 kg
(flavonoid), obsahuje vitaminy skupiny B a minerální látky. Díky tomu příznivě ovlivňuje naši imunitu a dobře působí i na nervovou a cévní soustavu. Celý popis
Popis
Pohanka je plodina, která na český stůl patří již od středověku. Je nutričně bohatá, má vysoký obsah vlákniny, bílkovin, vysoký obsah rutinu (flavonoid), obsahuje vitaminy skupiny B a minerální látky. Díky tomu příznivě ovlivňuje naši imunitu a dobře působí i na nervovou a cévní soustavu.
U pohanky garantujrmr bezlepkovost (obsah lepku do 20 mg/kg). Je loupaná mechanicky (ne termicky), takže si zachovává větší množství živin, které se při tepelném zpracování ztrácí.
Pohanka lámanka v kuchyni: Kdo nezná pohankové karbenátky? Neskutečná dobrota. Lámanka je skvělý základ pro přípravu karbenátků, placiček, zapékaných sladkých i slaných pokrmů. připravíte z ní snídaňové kaše, hoďte hrstku do polévky na zahuštění, posypte jí buchtu místo drobenky, udělat skvělou „škvarkovou pomazánku“ apod. Její využití je široké.
Víte že? Jsme specialisti na zpracování pohanky. Věnujeme se tomu už od našeho počátku v roce 1992. Pohanku loupeme mechanicky, proto je světlá (druhý způsob je tepelně – pak je pohanka tmavá). Pohanka si tak zachová více hodnotných látek než při tepelném zpracování. Pohanku zpracováváme v unikátním bezlepkovém mlýně s velkou péčí, ručíme tak za její bezlepkovost a mimořádnou kvalitu.
Pohanková sekaná
Pohankový perník z lámanky
Pohankovo-zeleninové placičky
RAW pohanková kaše
Zajimavosti:
Propadli jste superpotravinám? Vsaďte na ty české!
Bez lepku a přirozeně z PROBIO bezlepkového bio mlýna
Složení: 100% pohanka BIO
Balení: 2,5 kg
CZ-BIO-002
Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
Výživové údaje ve 100 g výrobku | |
---|---|
Energetická hodnota | 345 kcal |
Tuky | 2,10 g |
z toho nasycené | 0,26 g |
Sacharidy | 68,00 g |
z toho cukry | 0,90 g |
Vláknina | 4,40 g |
Bílkoviny | 11,00 g |
Sůl | g |