10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 48639965

Milota Ginger tea prohřívající 40g(20x2g)

Milota Ginger tea prohřívající 40g(20x2g)

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner Novinka
Ginger tea prohřívající 40g(20×2g) (Český text na obalech) Nařízením EU je zakázáno uvádět na obalu výrobku jakékoliv zdravotní účinky. Více informací o zdravotních účincích čaje najdete v našem herbáři Celý popis
Sleva 9 % 53 Kč Nejnižší cena za posledních 30 dní před poskytnutím slevy.
48 Kč
Zboží od: Milota s.r.o.
Sleva 9 % 53 Kč Nejnižší cena za posledních 30 dní před poskytnutím slevy.
48 Kč
S novou kartou za

28.11.2024 - 29.11.2024 na vaší adrese

Popis

Ginger tea prohřívající 40g(20×2g) (Český text na obalech) Nařízením EU je zakázáno uvádět na obalu výrobku jakékoliv zdravotní účinky. Více informací o zdravotních účincích čaje najdete v našem herbáři. VIZ ZDE: http://herbar.milota.com/…ci-40g-20x2g . Lahodný ovocný čaj s chutí a vůní zázvoru, citronu a medu. Prohřívající účinek zázvoru je znám již od středověku. Doporučujeme hlavně v zimních měsících.Složení: jablko plod, citronová tráva(lemongrass), zázvor kořen, máta nať, aronie plod, ibišek květ, anýz plod, rybíz černý plod, aroma.Příprava: 1 sáček přelít 0,2l vařící vody. Louhovat 10–15 min. Skladovat v suchu při teplotě do 25 °C. Uchovávejte mimo dosah dětí! Výrobek nenahrazuje pestrou stravu.Výrobce: Milota s.r.o., Záhumení 168, 74285 Vřesina, www.milota.com, milota@milota.comZemě původu: Česká republika

Ďumbier tea prehrievajúci 40g(20×2g) (Slovenský text na obaloch) Nariadením EÚ je zakázané uvádzať na obale výrobku akékoľvek zdravotné účinky. Viac informácií o zdravotných účinkoch čaju nájdete v našom herbári. Lahodný ovocný čaj s chuťou a vôňou ďumbiera, citróna a medu. Prehrievajúci účinok ďumbiera je známy už od stredoveku. Odporúčame hlavne v zimných mesiacoch.Zloženie: jablko plod, citrónová tráva(lemongrass), mäta vňať, ďumbier koreň, ibištek kvet, aníz plod, čierna rýbezľa plod, arónia plod, aróma.Príprava: 1vrecko preliať 0,2l vriacej vody. Lúhovať 10–15 min. Skladovať v suchu pri teplote do 25 °C. Uchovávajte mimo dosahu detí! Výrobok nenahradzuje pestrú stravu. Komplexní informace o bylině Zázvor(ginger) bez léčivých účinků:Více informací o léčivých účincích čaje a v něm obsažené byliny Zázvor(ginger) ZDE:  Zázvorovník lékařský: Droga: Latinsky: Radix zingiberis, Rhizoma zingiberisČesky: kořen zázvorovníku, zázvor Chemické složení: Droga obsahuje silici (0,5–3%), lokalizovanou v silicových buňkách pletiva a složenou hlavně z monocyklických seskviterpenů (zingiberen), potom z bisabolenu, arkurkumenu, cineolu, borneolu, farnezenu, obsahuje i alifatické alddehydy. Ostrou chuť drogy zapříčiňuje směs neprchavých fenolových látek, jako je zingerol, shogaol, metyxlgerol a jejich deriváty. Uvádí se i kamfen, citral, pryskyřice obsahující gingeroly, gingerdioly a zingeron. Zázvor obsahuje důležité enzymy. Vnitřní užití:Lékové formy: čerstvý kořen, nálev, tinktura, prášková forma, volně prodejné tablety.Pokud chceme aplikovat zázvor ve směsích, nepoužíváme práškovaný kořen, ale drogu jemně sekanou na malé kousíčky, které ve směsi řádně rozmícháme.Odvar z kořene zázvoru se často doplňuje jinými bylinami. Problém je jen v rozdílných dobách vaření jednotlivých částí odvaru. Zpravidla nejprve vaříme zázvor na mírném ohni asi 4 minuty a pak přidáváme byliny, které vaříme 2–3 minuty. Nejčastěji jde o kořeny, kůry a jiné tvrdé části, s vyjímkou smilu písečného, kde se vaří květ. Byliny přidáváme individuálně podle druhu potíží.Pro vnitřní užití používáme zpravidla na špičku kulatého nože prášku zázvoru na sklenici čaje, zalijeme vroucí vodou a po několika minutách zcedíme. Podle reakce organismu volíme nižší nebo vyšší koncentraci.Klasický zázvorový recept pro zdravé zažívání: Vsypeme půl šálku rýže do ploché misky a trochu ji zalijeme vodou. Necháme ustát přes noc, aby voda úplně vsákla. Případný přebytek nevsáklé vody vylijeme. Rýži dáme na suchou pánev a zvolna ji zahříváme za stálého míchání, aby se nepřipálila. Když je rýže zlatohnědá a vysušená, vsypeme ji do sklenice a opatříme hermetickým uzávěrem. Svaříme šálek vody, přidáme do ní čajovou lžičku vysušené rýže a kousek zázvoru, povaříme 1 minutu, necháme 5 minut ustát a přecedíme. Pijeme denně 1 nebo 2 šálky, které uklidní, zahřejí žaludek, a ovlivní tak celý organismus.Čaj připravíte zalitím půl lžičky mletého zázvoru čtvrt litrem vřelé vody. Pomáhá i při bolestech hlavy, nachlazení a proti žaludečním a cestovním nevolnostem. Zevní užití:Pro použití na obklady rozmícháme čajovou lžičku mleté drogy ve sklenici vroucí vody, necháme vychladnout do příjemné teploty a namáčíme obkladový materiál. Nemusíme cedit. Popis: Zázvor pravý je jedním ze šesti druhů zázvoru. Je to vytrvalá bylina, vyhánějící v každém roce z dužnatého, hlízovitě tučného, článkovaného oddenku několik přímých, štíhlých, asi metr vysokých lodyh, porostlých dvěma řadami úzkých, asi 30 cm dlouhých, pochvatě přisedlých listů. Vedle těchto olistěných, ale jalových lodyh vyrůstají z oddenku později též bezlisté, blanitými pochvami objaté, asi 30 cm vysoké květonosné stvoly, zakončené krátkým, klasovitým, hustým květenstvím. Okvětní plátky mají srostlou základnu, dvě jalové tyčinky, srostlé a přeměněné v barevný, obvykle světlefialový pysk, a jednu plodivou tyčinku. Plodem, který údajně nikdy zcela nedozrává, je trojpouzdrá, mnohosemenná tobolka. Místo výskytu: Drogu – oddenek zbavený vnějších vrstev korku poskytuje zázvor lékařský, pěstovaný v mnohých tropických i subtropických oblastech. Zázvor je vyšlechtěnou rostlinou a ve volné přírodě se nenachází. Rozmnožuje se výhradně vegetativně. Má rád vlhčí, ale nikoliv mokrou polohu. Pěstování:Zázvor se sází podobně jako u nás brambory. Zázvor pravý (Zingiber officinale), který můžeme pěstovat jako netradiční pokojovou či balkonovou rostlinu. Je to bylina s tlustým rozvětveným oddenkem a s listnatou lodyhou podobnou rákosu, u níž je zdánlivý stonek utvářen trubkovitě spojenými pochvami jednoduchých, dvouřadě postavených listů. Květy vznikají na samostatných šupinatých lodyhách, jednotlivé tříčetné květy jsou uspořádané do klasovitého květenství, plodem je malá bobule. Dužnina oddenku je nažloutlá, s charakteristickou chutí a vůní a používá se čerstvá nebo sušená jako samostatné koření nebo do různých směsí. Zázvor má však další mnohostranné využití v pekařství, cukrářství, při konzervaci masa nebo zeleniny, v různých částech světa je oblíbený zázvorový čaj, v Anglii a USA pak zázvorové pivo. Jako léčivá rostlina se používá především k odstranění potíží s trávením. Množení se i na plantážích provádí výhradně vegetativně, podobně jako v našem návodu. V prodejnách ovoce a zeleniny se především v zimních měsících prodávají oddenky zázvoru pravého, které se používají při výrobě likérů nebo v lidové medicíně. Pro pěstování zázvoru jako pokojové nebo balkonové rostliny vybíráme oddenky nepoškozené, se zřetelnými, někdy už napučenými vegetačními pupeny. Někdy je vhodné větší oddenky rozřezat na části s jedním až dvěma pupeny a ty pak sázet samostatně do květináčů se směsí rašeliny a písku. Jakmile vyraší první stonek s listy, přesadíme rostlinu s kořenovým balem do výživné zahradní země do květináče o průměru 18 až 24 cm. Zázvor potřebuje teplo, vodu, světlo a živiny, prostě všechno, co vyžadují rychle rostoucí cizokrajné rostliny. Podzemní oddenek při dobré péči minimálně zdvojnásobí svůj objem a z jeho nových výběžků často raší další stonky i na konci vegetačního období. Květní výhonky se v našich podmínkách tvoří zpravidla až na podzim, a tak se stává, že zajímavé klasnaté květenství nevykvete naplno. Od poloviny září přestaneme zázvor zalévat, nadzemní vegetační výhony necháme zaschnout a hlízy buď použijeme jako koření, nebo je uskladníme v chladnu a suchu pro další pěstování na jaře. Větší květináč je pro úspěšné pěstování zázvorovníku nutný, v malém prostoru se oddenky se silnými kořeny tísní, a zejména plastové nádoby mohou zdeformovat či tlakem úplně roztrhnout. Listy snadno podléhají různým chorobám houbového původu (rzi, plísně aj.).Zázvor je vytrvalá tropická bylina, které z oddenků vyrůstají jednoleté olistěné lodyhy vysoké kolem jednoho a půl metru.Bílé, červeně proužkované květy se objevují v našich podmínkách jen vzácně.Chcete-li vyzkoušet pěstování zázvoru coby pokojové rostliny, kupte si oddenek s dobře patrnými očky. To jsou pupeny, ze kterých vyraší nové výhony.Připravte si nádobu s dobrou drenáží a propustnou zeminou, do které oddenek vložíte. Nesázejte jej zpočátku hluboko (později přidáte zeminu), jen mírně zahrňte zeminou a udržujte vlhký substrát. Nádobu dejte na světlé a teplé místo, kde vám po čase vyraší výhonek s úzkými listy.Do šesti měsíců rostlina zmohutní a můžete si z ní odebírat vlastní oddenky nebo si ji dále namnožit.Přes léto lze umístit zázvor v mírném stínu a pěstovat ho venku. Nemá rád návětrnou polohu kvůli své výšce, vysoké výhony jsou křehké a stálý nebo prudký vítr je láme.Zimní zahrada je pro něj ideálním stanovištěm od podzimu do jara, ale dobře se mu daří i ve světlé a vzdušné místnosti.Setkáte-li se s nabídkou „okrasného zázvoru“, nejde o pravý zázvor, ale o rostlinu ze stejné čeledi, která se jmenuje Hedychium gardnerianum, vlastní český název nemá.Pěstujte ji přes léto venku v nádobě, snáší i plné slunce. Je náročná na zálivku a každotýdenní přihnojování, pak se odvděčí kvetením od června až do září.Na podzim ji seřízněte u země a uložte v teplotě kolem osmi stupňů, pokud možno v tmavé místnosti.Zjara, jak se prodlužuje den, začíná rostlina rašit – přesaďte ji a přeneste do tepla na světlé místo. Koncem léta opět pokvete vzpřímenými žlutými klasy květů s nápadnými červenými tyčinkami. Doba sběru + sbíraná část: Drogu tvoří oddenek zbavený vnějších vrstev korku. Jednotlivé obchodní druhy se liší podle původu vzhledem a hlavně pachem. Nejvíce se cení loupaný jamajský druh. Kořeny se sklízejí teprve poté, co na podzim uvadnou a opadají listy.