Fruits du Paradis Quinoa mouka BIO 500 g
Popis
Quinoa je často mylně označovaná za obilovinu, přitom se jedná o pseudoobilovinu. Pseudoobilovina má v gastronomii prakticky stejné využití jako obiloviny, akorát nepatří mezi obilní trávy.
Jméno quinoa pochází z jazyka Inků a znamená „matka zrno“. Pochází z Jižní Ameriky, přesněji z andské oblasti zemí Peru, Chile a Bolívie. Evropští kolonizátoři quinou označili jakožto „inckou pšenici“ a považovali ji za jídlo pro chudé. To způsobilo, že se v Evropě moc populární nestala, až v posledních desítkách let je ve větším povědomí a oblibě. Quinoa obsahuje vitamíny A, B i C a minerály jako je například hořčík, vápník a železo.
Co je ale quinoová mouka? No, není to nic jiného, než na jemno rozemletá quinoa – žádné náhražky, žádná aditiva, pouze kvalitní quinoa té nejvyšší BIO kvality!
A kde mouku využít? Můžete ji použít kamkoli, kde se běžně používá mouka: pečení, zahušťování pokrmů… Výhodou je, že quinoová mouka je přirozeně bezlepková a má nízký glykemický index, což potěší nejen diabetiky. Zkrátka, quinoová mouka se doma neztratí u nikoho z vás.
Složení: 100 % quinoa mletá BIO
Balení: 500 g
CZ-BIO-002
Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
Výživové údaje ve 100 g výrobku | |
---|---|
Energetická hodnota | 378 kcal |
Tuky | 6,60 g |
z toho nasycené | 0,70 g |
Sacharidy | 63,30 g |
z toho cukry | 4,20 g |
Vláknina | 8,10 g |
Bílkoviny | 12,20 g |
Sůl | 0,10 g |