10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchyňské nože

Ostré kuchyňské nože by neměly chybět v žádné domácnosti. Jak vybrat kvalitní univerzální kuchyňský nůž nebo celé sady kuchyňských nožů na maso, zeleninu nebo pečivo? Poradíme vám!

Zobrazit více

Kuchyňský nůž vybírejte dle druhu využití

Na trhu najdete univerzální kuchyňské nože, které si poradí s masem, pečivem i zeleninou. Pokud máte jasnější představu o využití nože v kuchyni, zaměřte se na kuchyňské nože se speciálním určením.

Univerzální kuchyňský nůž

Univerzální kuchyňský nůž se hodí na krájení, loupání nebo porcování většiny surovin. Má univerzální tvar i velikost čepele (cca 15 až 25 cm s mírně prohnutou špičkou). Výhodou jsou nižší pořizovací náklady, nevýhodou menší schopnosti nože při specifických úkonech jako je filetování, krájení pečiva apod.

Kuchyňský nůž na pečivo

Kuchyňský nůž na pečivo je specifický zoubkovým ostřím, díky kterému se pečivo lépe krájí a nedeformuje. Nože určené na krájení chleba mají delší čepel, přibližně 20 až 25 cm. Nůž na pečivo lze využít také na krájení dortových korpusů apod.

Nůž na maso

Nůž na maso slouží předně k porcování masa. Má hladkou ostrou čepel střední šířky a stabilní, dobře padnoucí rukojeť pro bezpečnou práci. Délka čepele u kuchyňského nože by měla být mezi 13 až 20 cm.

Kuchyňský nůž na zeleninu a ovoce

Nože na zeleninu mají rovné nebo zoubkované ostří, loupací nože mají kratší čepel o délce 5 až 15 cm. Oblíbené jsou keramické nože, které nepohlcují pachy a není třeba je brousit.

Filetovací nůž

Filetovací nůž je specifický úzkou, dlouhou a tenkou čepelí, která se dobře přizpůsobí a přesně oddělí maso od kosti. Má obvykle jemně vroubkovanou čepel pro snazší řez masa.

Sady kuchyňských nožů

Výhodně můžete pořídit celé sady kuchyňských nožů, které obvykle obsahují výše zmíněné druhy nožů a tvoří základní sestavu pro běžné kuchyňské využití.

TIP!

Výbavu můžete doplnit o kuchyňské nůžky, které využijete při porcování drůbeže, otevírání lahví nebo louskání ořechů apod.


Materiál čepele výrazně ovlivňuje kvalitu nože

Od materiálu čepele se odvíjí vlastnosti i schopnosti kuchyňského nože.

  • Kuchyňské nože z uhlíkové oceli – snadno se brousí, nevýhodou je vyšší oxidace a sklony ke rzi, proto vyžadují šetrnější užívání a náročnější údržbu.
  • Kuchyňské nože z nerezové oceli – nejrozšířenější druh nožů vyniká jednoduchou údržbou, snadným broušením a dobrou odolností.
  • Kuchyňské nože z damaškové oceli – patří k nejkvalitnějším, kombinují 2 druhy oceli (měkkou a tvrdou) pro optimální funkčnost, specifický je mramorovaný povrch.
  • Keramické nože – neabsorbují pachy, jsou oblíbené zejména pro krájení zeleniny, nevýhodou je vyšší křehkost nože a nemožnost broušení.

*HRC = stupně tvrdosti. Tabulka je pouze orientační.

Rukojeť kuchyňského nože musí dobře padnout do ruky

Při výběru nože nepodceňujte ani zpracování a tvar rukojeti. Rukojeť musí být dobře vyvážená, pevná, nejlépe s protiskluzovým povrchem, aby ruka při krájení nesklouzla na čepel nože.

  • Nože s plastovou rukojetí – mají obvykle protiskluzový povrch, jsou nenáročné na údržbu a mají dlouhou životnost.
  • Nože s dřevěnou rukojetí – jsou příjemné na uchopení a dobře vypadají, je však třeba minimalizovat kontakt s vodou (nepatří do myčky nádobí) a dřevo příležitostně ošetřit.
  • Nože s kovovou rukojetí – jsou odolné, vzhledově efektivní a praktické, rukojeti mají však tendenci klouzat.
Info:

Příslušenství pro kuchyňské nože v podobě stojánků nebo magnetických lišt slouží k bezpečnému uložení nožů. Ocílky, brousky a brusné kameny pomohou udržovat nože stále dokonale ostré.


Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Hendi Nůž na porcování Zelená (L)400mm - 843949 Hendi Nůž na porcování Zelená (L)400mm - 843949
Hendi Nůž na porcování Zelená (L)400mm - 843949

Nejkvalitnější a dokonale tepelně zpracovaná slitina oceli jakosti AISI 420 s molybdenem, uhlíkem a vanadiem: jednotná mikrostruktura, vyvážená pružnost, vysoká odolnost proti korozi. Zúžené čepele pro lepší vyvážení, pohodlí a efektivitu. Každý nůž je ručně opracovaný a ručně broušený. Jednotné a o

můžete mít 3.10. - 4.10.

Hendi Nůž na rajčata (L)224mm - 856253 Hendi Nůž na porcování Zelená (L)400mm - 843949
Hendi Nůž na rajčata (L)224mm - 856253

Pro použití v profesionálním stravování Ideální pro použití v carvingu – umění vyřezávat vzory do ovoce a zeleniny. Robustní čepel z nerezové oceli Ergonomická polypropylenová rukojeť Lze mýt v myčce nádobí

můžete mít 3.10. - 4.10.

Hendi Nůž na steaky Profi Line - 6 ks, HENDI, Profi Line, (L)215mm - 764527 Hendi Nůž na steaky Profi Line - 6 ks, HENDI, Profi Line, (L)215mm - 764527
Hendi Nůž na steaky Profi Line - 6 ks, HENDI, Profi Line, (L)215mm - 764527

Nůž na steaky Profi Line, dostupný v sadě 6 kusů, je elegantní příbor, který je ideální jak pro profesionální gastronomii, tak pro domácí použití. Nůž z nerezové oceli je strojově leštěný a má estetický, zrcadlový povrch. Vhodný pro mytí v myčkách nádobí.|Elegantní a přitom robustní. Ručně leštěné,

můžete mít 2.10. - 3.10.

Hendi Nůž na šunku a lososa, HENDI, Profi Line, Grantonovy odsazení, Černá, (L)430mm - 844328 Hendi Nůž na šunku a lososa, HENDI, Profi Line, Grantonovy odsazení, Černá, (L)430mm - 844328
Hendi Nůž na šunku a lososa, HENDI, Profi Line, Grantonovy odsazení, Černá, (L)430mm - 844328

Flexibilní|Vyrobeno z vysoce kvalitní německé uhlíkové oceli Speciální slitina chirurgické oceli s příměsí chromu, molybdenu a vanadu s označením X50CrMoV15 zaručuje:

  • vynikající řezné vlastnosti
  • velmi ostré a odolné ostří
  • snadné broušení
  • odolnost vůči nečistotám

Proces výroby nožů sestává z

můžete mít 2.10. - 3.10.

Hendi Nůž na šunku a lososa, HENDI, Kitchen Line, Černá, (L)350mm - 781326 Hendi Nůž na šunku a lososa, HENDI, Profi Line, Grantonovy odsazení, Černá, (L)430mm - 844328
Hendi Nůž na šunku a lososa, HENDI, Kitchen Line, Černá, (L)350mm - 781326

Vyrobeno z monobloku tvrdé kované chrom-molybdenové oceli. Díky nejvyšší kvalitě řemeslné práce jsou Hendi nože vysoce pevné a odolné proti korozi s dlouhodobě ostrou čepelí. Jedinečný design rukojeti zabraňuje zachycování zbytků potravin v prostoru mezi rukojetí a čepelí. Každý nůž je jednotlivě

můžete mít 2.10. - 3.10.

Hendi Nůž na šunku a lososa Zelená (L)400mm - 843918 Hendi Nůž na šunku a lososa, HENDI, Profi Line, Grantonovy odsazení, Černá, (L)430mm - 844328
Hendi Nůž na šunku a lososa Zelená (L)400mm - 843918

Nejkvalitnější a dokonale tepelně zpracovaná slitina oceli jakosti AISI 420 s molybdenem, uhlíkem a vanadiem: jednotná mikrostruktura, vyvážená pružnost, vysoká odolnost proti korozi. Zúžené čepele pro lepší vyvážení, pohodlí a efektivitu. Každý nůž je ručně opracovaný a ručně broušený. Jednotné a o

můžete mít 3.10. - 4.10.

Hendi Nůž na šunku zoubkovaný - 840832 Hendi Nůž na tvrdé sýry, HENDI, Černá, (L)250mm - 856239
Hendi Nůž na šunku zoubkovaný - 840832

Vyrobeny z chrom-molybden-vanadové oceli Tvrdost 56 stupňů HRC (X50CrMoV15) Rukojeť ze vstřikovaného polypropylenu PP, bez nýtů

můžete mít 3.10. - 4.10.

Hendi Nůž na tvrdé sýry, HENDI, Černá, (L)250mm - 856239 Hendi Nůž na tvrdé sýry, HENDI, Černá, (L)250mm - 856239
Hendi Nůž na tvrdé sýry, HENDI, Černá, (L)250mm - 856239

Pro použití v profesionálním stravování Robustní čepel z nerezové oceli Ergonomická polypropylenová rukojeť s otvorem pro zavěšení na háček Lze mýt v myčce nádobí

můžete mít 2.10. - 3.10.

Hendi Nůž na ústřice (L)170mm - 781913 Hendi Nůž na tvrdé sýry, HENDI, Černá, (L)250mm - 856239
Hendi Nůž na ústřice (L)170mm - 781913

Nůž na ústřice je praktickým doplňkem pro profesionální gastronomii i domácí použití. Je vyroben z nerezové oceli. Má ergonomickou plastovou rukojeť POM. Lze ji mýt v myčce nádobí.

můžete mít 3.10. - 4.10.

Kuchyňské nože

Kuchyňský nůž patří k základní výbavě každé kuchyně. Univerzální kuchařský nůž zvládne většinu úkonů, nože na zeleninu nebo pečivo krájení výrazně usnadní. Na porcování masa se hodí filetovací nože nebo sekáčky na maso.

Kuchyňské nože Victorinox

Proslulý výrobce nožů Victorinox nabízí kvalitní univerzální i specifické kuchyňské nože v sadách i jednotlivě, vyrobené z kvalitní oceli. Vybírejte z kolekce Swiss Modern, nožů na zeleninu, maso nebo pečivo. Oblíbené jsou také výkonné škrabky na zeleninu a ovoce.

Kuchyňské nože Fiskars

Fiskars kromě spolehlivého /zahradni-naradi zahradního nářadí nabízí také dokonale propracované a vyvážené kuchyňské nože, které se snadno brousí. Na výběr máte ze sérií Hard Edge, Royal, Norden, Titanium a řady dalších.

Kuchyňský nůž z damaškové oceli patří k nejodolnějším

Damašková ocel se skládá ze dvou druhů oceli, které dokonale kombinují pružnost a pevnost nože. Povrch čepele je specificky žíhaný, při výběru však buďte obezřetní a vyhněte se levnějším napodobeninám.

Japonské nože

Japonské nože jsou velmi kvalitní, vyrobené z prvotřídní (obvykle damaškové) oceli. Tyto nože se hodí nejen na přípravu asijských pokrmů, ale také na krájení zeleniny, porcování masa, filetování ryb nebo pečiva. Oproti jiným nožům mají tenčí ostří a výraznější zkosení, díky čemuž zůstávají déle ostré.

Mohlo by vás dále zajímat

Nabídku nejlevnějších produktů seřazených podle ceny naleznete v kategorii levné Kuchyňské nože.
Nabídku našich zlevněných produktů naleznete v kategorii Kuchyňské nože výprodej.
Produkty v akci naleznete v kategorii Kuchyňské nože akce.