Značka
Cena
Štítek
Dostupnost
Zboží od
Typ nože
Délka čepele
Ostré kuchyňské nože by neměly chybět v žádné domácnosti. Jak vybrat kvalitní univerzální kuchyňský nůž nebo celé sady kuchyňských nožů na maso, zeleninu nebo pečivo? Poradíme vám!
Kuchyňský nůž vybírejte dle druhu využití
Na trhu najdete univerzální kuchyňské nože, které si poradí s masem, pečivem i zeleninou. Pokud máte jasnější představu o využití nože v kuchyni, zaměřte se na kuchyňské nože se speciálním určením.
Univerzální kuchyňský nůž
Univerzální kuchyňský nůž se hodí na krájení, loupání nebo porcování většiny surovin. Má univerzální tvar i velikost čepele (cca 15 až 25 cm s mírně prohnutou špičkou). Výhodou jsou nižší pořizovací náklady, nevýhodou menší schopnosti nože při specifických úkonech jako je filetování, krájení pečiva apod.
Kuchyňský nůž na pečivo
Kuchyňský nůž na pečivo je specifický zoubkovým ostřím, díky kterému se pečivo lépe krájí a nedeformuje. Nože určené na krájení chleba mají delší čepel, přibližně 20 až 25 cm. Nůž na pečivo lze využít také na krájení dortových korpusů apod.
Nůž na maso
Nůž na maso slouží předně k porcování masa. Má hladkou ostrou čepel střední šířky a stabilní, dobře padnoucí rukojeť pro bezpečnou práci. Délka čepele u kuchyňského nože by měla být mezi 13 až 20 cm.
Kuchyňský nůž na zeleninu a ovoce
Nože na zeleninu mají rovné nebo zoubkované ostří, loupací nože mají kratší čepel o délce 5 až 15 cm. Oblíbené jsou keramické nože, které nepohlcují pachy a není třeba je brousit.
Filetovací nůž
Filetovací nůž je specifický úzkou, dlouhou a tenkou čepelí, která se dobře přizpůsobí a přesně oddělí maso od kosti. Má obvykle jemně vroubkovanou čepel pro snazší řez masa.
Sady kuchyňských nožů
Výhodně můžete pořídit celé sady kuchyňských nožů, které obvykle obsahují výše zmíněné druhy nožů a tvoří základní sestavu pro běžné kuchyňské využití.
Výbavu můžete doplnit o kuchyňské nůžky, které využijete při porcování drůbeže, otevírání lahví nebo louskání ořechů apod.
Materiál čepele výrazně ovlivňuje kvalitu nože
Od materiálu čepele se odvíjí vlastnosti i schopnosti kuchyňského nože.
- Kuchyňské nože z uhlíkové oceli – snadno se brousí, nevýhodou je vyšší oxidace a sklony ke rzi, proto vyžadují šetrnější užívání a náročnější údržbu.
- Kuchyňské nože z nerezové oceli – nejrozšířenější druh nožů vyniká jednoduchou údržbou, snadným broušením a dobrou odolností.
- Kuchyňské nože z damaškové oceli – patří k nejkvalitnějším, kombinují 2 druhy oceli (měkkou a tvrdou) pro optimální funkčnost, specifický je mramorovaný povrch.
- Keramické nože – neabsorbují pachy, jsou oblíbené zejména pro krájení zeleniny, nevýhodou je vyšší křehkost nože a nemožnost broušení.
*HRC = stupně tvrdosti. Tabulka je pouze orientační.
Rukojeť kuchyňského nože musí dobře padnout do ruky
Při výběru nože nepodceňujte ani zpracování a tvar rukojeti. Rukojeť musí být dobře vyvážená, pevná, nejlépe s protiskluzovým povrchem, aby ruka při krájení nesklouzla na čepel nože.
- Nože s plastovou rukojetí – mají obvykle protiskluzový povrch, jsou nenáročné na údržbu a mají dlouhou životnost.
- Nože s dřevěnou rukojetí – jsou příjemné na uchopení a dobře vypadají, je však třeba minimalizovat kontakt s vodou (nepatří do myčky nádobí) a dřevo příležitostně ošetřit.
- Nože s kovovou rukojetí – jsou odolné, vzhledově efektivní a praktické, rukojeti mají však tendenci klouzat.
Příslušenství pro kuchyňské nože v podobě stojánků nebo magnetických lišt slouží k bezpečnému uložení nožů. Ocílky, brousky a brusné kameny pomohou udržovat nože stále dokonale ostré.
- Řadit podle
- Doporučujeme
- Nejnižší ceny
- Nejvyšší ceny
- Hodnocení
- Nejprodávanější
Výrobce Kované, Nizozemsko EAN 8718719307427 Symbol dodavatele OliveSantoku18cm
můžete mít 3.10. - 4.10.
Nože Santoku si šéfkuchaři oblíbili pro jejich mimořádnou všestrannost srovnatelnou s evropskými kuchařskými noži. Díky svým o něco menším rozměrům umožňují snadnější manévrování a snižují únavu zápěstí. Kovaný nůž Santoku kombinuje všechny výhody této formy s použitím japonské nerezové oceli pro do
můžete mít 3.10. - 4.10.
Nože Santoku si šéfkuchaři oblíbili pro jejich mimořádnou všestrannost srovnatelnou s evropskými kuchařskými noži. Díky svým o něco menším rozměrům umožňují snadnější manévrování a snižují únavu zápěstí. Kovaný nůž Santoku kombinuje všechny výhody této formy s použitím japonské nerezové oceli pro do
můžete mít 3.10. - 4.10.
Nože Santoku jsou mezi kuchaři oblíbené díky své mimořádné všestrannosti srovnatelné s evropskými kuchařskými noži. Díky svým o něco menším rozměrům umožňují snadnější manévrování a snižují únavu zápěstí. Nůž Santoku od společnosti Forged kombinuje všechny výhody tohoto tvaru s použitím oceli VG-10
můžete mít 3.10. - 4.10.
Kuchařský nůž plné velikosti se osvědčí všude tam, kde se pracuje – tento design pro všechny druhy krájení se osvědčí při rychlé přípravě masa na guláš nebo při intenzivním mletí petrželky na chimichurri. Díky výraznému bříšku ostří je manipulace s nožem mimořádně snadná a přesná a poměrně dlouhá hl
můžete mít 3.10. - 4.10.
Tento japonský nůž Santoku od společnosti Forged s čepelí dlouhou 14 cm je ideální pro přesné krájení zeleniny, masa, ryb, hub a bylinek, zejména při přípravě asijských pokrmů. Nože řady Katai se vyznačují ručně kovanou čepelí s pěti vrstvami a rukojetí z kořenového dřeva. Každý nůž je jedinečný tím
můžete mít 3.10. - 4.10.
Značka: ForgedTyp výrobku: vykosťovací nůžSeries: Rozměry: 33,5×9,5×4,3 cmTloušťka: 2 mmBarva: bez informacíMateriál: ocel 440C, olivové dřevoZáruka: 10 letLze mýt v myčce: NeKód zboží: OliveUitbeenEAN: 8720039625099
Představujeme vykosťovací nůž z řady Forged Olive – nástroj, který v sobě spojuje
můžete mít 3.10. - 4.10.
Nůž na chléb, FORGED Katai CollectionElegantní a kvalitní nůž na chleba se zoubkovaným ostřím, kterým pohodlně nakrájíte měkký křupavý chléb, pečivo, dorty i zákusky bez mačkání.Při navrhování nožů FORGED řady Katai byl kladen maximální důraz na poutavý design a mimořádně kvalitní provedení.
můžete mít 2.10. - 3.10.
Výrobce Kované, Nizozemsko EAN 8720039624658 Symbol dodavatele VG10Hakbijl
můžete mít 3.10. - 4.10.
Filetovací nůž slouží k odstraňování kůže a kostí.
můžete mít 1.10. - 2.10.
Filetovací nůž slouží k odstraňování kůže a kostí.
můžete mít 1.10. - 2.10.
Výška kvalitního porcovacího a krájecího nože o délce 13 cm z damascénské oceli umožnuje přenesení nakrájené suroviny rovnou do hrnce. Čepel je vyrobena z kvalitní 67vrstvé damaškové oceli VG-10, tvrdost 60 HRC, rukojeť Micarta.
můžete mít 1.10. - 2.10.
Kuchyňské nože
Kuchyňský nůž patří k základní výbavě každé kuchyně. Univerzální kuchařský nůž zvládne většinu úkonů, nože na zeleninu nebo pečivo krájení výrazně usnadní. Na porcování masa se hodí filetovací nože nebo sekáčky na maso.
Kuchyňské nože Victorinox
Proslulý výrobce nožů Victorinox nabízí kvalitní univerzální i specifické kuchyňské nože v sadách i jednotlivě, vyrobené z kvalitní oceli. Vybírejte z kolekce Swiss Modern, nožů na zeleninu, maso nebo pečivo. Oblíbené jsou také výkonné škrabky na zeleninu a ovoce.
Kuchyňské nože Fiskars
Fiskars kromě spolehlivého /zahradni-naradi zahradního nářadí nabízí také dokonale propracované a vyvážené kuchyňské nože, které se snadno brousí. Na výběr máte ze sérií Hard Edge, Royal, Norden, Titanium a řady dalších.
Kuchyňský nůž z damaškové oceli patří k nejodolnějším
Damašková ocel se skládá ze dvou druhů oceli, které dokonale kombinují pružnost a pevnost nože. Povrch čepele je specificky žíhaný, při výběru však buďte obezřetní a vyhněte se levnějším napodobeninám.
Japonské nože
Japonské nože jsou velmi kvalitní, vyrobené z prvotřídní (obvykle damaškové) oceli. Tyto nože se hodí nejen na přípravu asijských pokrmů, ale také na krájení zeleniny, porcování masa, filetování ryb nebo pečiva. Oproti jiným nožům mají tenčí ostří a výraznější zkosení, díky čemuž zůstávají déle ostré.
Mohlo by vás dále zajímat
Nabídku nejlevnějších produktů seřazených podle ceny naleznete v kategorii levné Kuchyňské nože.
Nabídku našich zlevněných produktů naleznete v kategorii Kuchyňské nože výprodej.
Produkty v akci naleznete v kategorii Kuchyňské nože akce.