10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchyňské nože

Ostré kuchyňské nože by neměly chybět v žádné domácnosti. Jak vybrat kvalitní univerzální kuchyňský nůž nebo celé sady kuchyňských nožů na maso, zeleninu nebo pečivo? Poradíme vám!

Zobrazit více

Kuchyňský nůž vybírejte dle druhu využití

Na trhu najdete univerzální kuchyňské nože, které si poradí s masem, pečivem i zeleninou. Pokud máte jasnější představu o využití nože v kuchyni, zaměřte se na kuchyňské nože se speciálním určením.

Univerzální kuchyňský nůž

Univerzální kuchyňský nůž se hodí na krájení, loupání nebo porcování většiny surovin. Má univerzální tvar i velikost čepele (cca 15 až 25 cm s mírně prohnutou špičkou). Výhodou jsou nižší pořizovací náklady, nevýhodou menší schopnosti nože při specifických úkonech jako je filetování, krájení pečiva apod.

Kuchyňský nůž na pečivo

Kuchyňský nůž na pečivo je specifický zoubkovým ostřím, díky kterému se pečivo lépe krájí a nedeformuje. Nože určené na krájení chleba mají delší čepel, přibližně 20 až 25 cm. Nůž na pečivo lze využít také na krájení dortových korpusů apod.

Nůž na maso

Nůž na maso slouží předně k porcování masa. Má hladkou ostrou čepel střední šířky a stabilní, dobře padnoucí rukojeť pro bezpečnou práci. Délka čepele u kuchyňského nože by měla být mezi 13 až 20 cm.

Kuchyňský nůž na zeleninu a ovoce

Nože na zeleninu mají rovné nebo zoubkované ostří, loupací nože mají kratší čepel o délce 5 až 15 cm. Oblíbené jsou keramické nože, které nepohlcují pachy a není třeba je brousit.

Filetovací nůž

Filetovací nůž je specifický úzkou, dlouhou a tenkou čepelí, která se dobře přizpůsobí a přesně oddělí maso od kosti. Má obvykle jemně vroubkovanou čepel pro snazší řez masa.

Sady kuchyňských nožů

Výhodně můžete pořídit celé sady kuchyňských nožů, které obvykle obsahují výše zmíněné druhy nožů a tvoří základní sestavu pro běžné kuchyňské využití.

TIP!

Výbavu můžete doplnit o kuchyňské nůžky, které využijete při porcování drůbeže, otevírání lahví nebo louskání ořechů apod.


Materiál čepele výrazně ovlivňuje kvalitu nože

Od materiálu čepele se odvíjí vlastnosti i schopnosti kuchyňského nože.

  • Kuchyňské nože z uhlíkové oceli – snadno se brousí, nevýhodou je vyšší oxidace a sklony ke rzi, proto vyžadují šetrnější užívání a náročnější údržbu.
  • Kuchyňské nože z nerezové oceli – nejrozšířenější druh nožů vyniká jednoduchou údržbou, snadným broušením a dobrou odolností.
  • Kuchyňské nože z damaškové oceli – patří k nejkvalitnějším, kombinují 2 druhy oceli (měkkou a tvrdou) pro optimální funkčnost, specifický je mramorovaný povrch.
  • Keramické nože – neabsorbují pachy, jsou oblíbené zejména pro krájení zeleniny, nevýhodou je vyšší křehkost nože a nemožnost broušení.

*HRC = stupně tvrdosti. Tabulka je pouze orientační.

Rukojeť kuchyňského nože musí dobře padnout do ruky

Při výběru nože nepodceňujte ani zpracování a tvar rukojeti. Rukojeť musí být dobře vyvážená, pevná, nejlépe s protiskluzovým povrchem, aby ruka při krájení nesklouzla na čepel nože.

  • Nože s plastovou rukojetí – mají obvykle protiskluzový povrch, jsou nenáročné na údržbu a mají dlouhou životnost.
  • Nože s dřevěnou rukojetí – jsou příjemné na uchopení a dobře vypadají, je však třeba minimalizovat kontakt s vodou (nepatří do myčky nádobí) a dřevo příležitostně ošetřit.
  • Nože s kovovou rukojetí – jsou odolné, vzhledově efektivní a praktické, rukojeti mají však tendenci klouzat.
Info:

Příslušenství pro kuchyňské nože v podobě stojánků nebo magnetických lišt slouží k bezpečnému uložení nožů. Ocílky, brousky a brusné kameny pomohou udržovat nože stále dokonale ostré.


Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Dellinger Nůž Santoku Red, Dellinger Resin Future Dellinger Nůž šéfkuchaře, Dellinger Harukaze Professional
Dellinger Nůž Santoku Red, Dellinger Resin Future

Japonský kuchařský nůž Red Santoku, Dellinger Resin FutureNůž Santoku je vhodný k běžnému krájení všech potravin – od zeleniny a ovoce až po maso. Japonské slovo „santoku“ znamená „tři ctnosti“, což svědčí o všestrannosti tohoto stylu nože a druhu řezů, kterými vyniká (řezání, rozkrájení a mletí).

můžete mít 4.12. - 5.12.

Dellinger Nůž šéfkuchaře, Dellinger Carbon Fragment Dellinger Nůž šéfkuchaře, Dellinger Harukaze Professional
Dellinger Nůž šéfkuchaře, Dellinger Carbon Fragment

Japonský nůž šéfkuchaře, Chef Dellinger Carbon FragmentNůž šéfkuchaře (Gyuto / Chef's knife) je pro své všestranné možnosti využití mimořádně oblíbený mezi profesionálními kuchaři. Díky tomu, že se hřbet nože a ostří zužují do špičky, má ideální tvar pro každý druh krájení.

můžete mít 4.12. - 5.12.

Dellinger Nůž šéfkuchaře, Dellinger Harukaze Professional Dellinger Nůž šéfkuchaře, Dellinger Harukaze Professional
Dellinger Nůž šéfkuchaře, Dellinger Harukaze Professional

Japonský nůž šéfkuchaře Gyuto/Chef 200 mm, Dellinger Harukaze ProfessionalRobustní, velmi ostrý japonský nůž šéfkuchaře (Gyuto / Chef's knife) z damascénské oceli s působivým designem a nejvyšší možnou kvalitou.

můžete mít 4.12. - 5.12.

Dellinger Nůž šéfkuchaře, Dellinger Sandvik Red Northern Sun Dellinger Nůž SOK okrajovací Paring 80 mm Olive Sunshine Damascus
Dellinger Nůž šéfkuchaře, Dellinger Sandvik Red Northern Sun

Japonský nůž šéfkuchaře, Dellinger Sandvik Red Northern SunNože z řady Dellinger Sandvik Northern Sun jsou jako stvořené pro svět moderní a pokrokové kuchyně. Čepele jsou laminovány a kovány za tepla s příznačným rotujícím vzorem slunečních paprsků.

můžete mít 4.12. - 5.12.

Dellinger Nůž SOK okrajovací Paring 80 mm Olive Sunshine Damascus Dellinger Nůž SOK okrajovací Paring 80 mm Olive Sunshine Damascus
Dellinger Nůž SOK okrajovací Paring 80 mm Olive Sunshine Damascus

Kuchyňský nůž z japonské damaškové oceli, ze série Olive Sunshine Damascus.

můžete mít 5.12. - 6.12.

Dellinger Nůž SOK Santoku 175 mm Olive Sunshine Damascus Dellinger Nůž SOK okrajovací Paring 80 mm Olive Sunshine Damascus
Dellinger Nůž SOK Santoku 175 mm Olive Sunshine Damascus

Kuchyňský nůž z japonské damaškové oceli, ze série Olive Sunshine Damascus.

můžete mít 5.12. - 6.12.

Dellinger Nůž SOK vykosťovací Boning 130 mm Olive Sunshine Damascus Dellinger Nůž SOK vykosťovací Boning 130 mm Olive Sunshine Damascus
Dellinger Nůž SOK vykosťovací Boning 130 mm Olive Sunshine Damascus

Kuchyňský nůž z japonské damaškové oceli, ze série Olive Sunshine Damascus.

můžete mít 5.12. - 6.12.

Dellinger Nůž vykosťovací, Dellinger Carbon Fragment Dellinger Univerzální nůž, Dellinger Sandvik Red Northern Sun
Dellinger Nůž vykosťovací, Dellinger Carbon Fragment

Japonský vykosťovací nůž, Boning Dellinger Carbon FragmentVykosťovací nůž s charakteristicky zakřivenou čepelí, díky které je vhodný na odřezávání masa od kostí, oddělování šlach a tučných částí nebo chrupavek. Zůžená čepel pomůže při vykošťování v okolí kloubů.

můžete mít 4.12. - 5.12.

Dellinger Univerzální nůž, Dellinger Sandvik Red Northern Sun Dellinger Univerzální nůž, Dellinger Sandvik Red Northern Sun
Dellinger Univerzální nůž, Dellinger Sandvik Red Northern Sun

Japonský univerzální nůž, Dellinger Sandvik Red Northern SunNože z řady Dellinger Sandvik Northern Sun jsou jako stvořené pro svět moderní a pokrokové kuchyně. Čepele jsou laminovány a kovány za tepla s příznačným rotujícím vzorem slunečních paprsků.

můžete mít 4.12. - 5.12.

Dellinger Zavírací nůž Dellinger Santoku Guillotine AUS-10 Dellinger Univerzální nůž, Dellinger Sandvik Red Northern Sun
Dellinger Zavírací nůž Dellinger Santoku Guillotine AUS-10

Zavírací nůž Dellinger Santoku Guillotine AUS-10 San MaiZavírací japonský kuchařský nůž Santoku Guillotine je perfektní pro každého, kdo rád vaří v přírodě, na cestách a výletech, ale nechce si s sebou brát klasický pevný kuchařský nůž.Dellinger Santoku Guillotine má čepel sendvičové konstrukce Sa…

můžete mít 4.12. - 5.12.

Kuchyňské nože

Kuchyňský nůž patří k základní výbavě každé kuchyně. Univerzální kuchařský nůž zvládne většinu úkonů, nože na zeleninu nebo pečivo krájení výrazně usnadní. Na porcování masa se hodí filetovací nože nebo sekáčky na maso.

Kuchyňské nože Victorinox

Proslulý výrobce nožů Victorinox nabízí kvalitní univerzální i specifické kuchyňské nože v sadách i jednotlivě, vyrobené z kvalitní oceli. Vybírejte z kolekce Swiss Modern, nožů na zeleninu, maso nebo pečivo. Oblíbené jsou také výkonné škrabky na zeleninu a ovoce.

Kuchyňské nože Fiskars

Fiskars kromě spolehlivého /zahradni-naradi zahradního nářadí nabízí také dokonale propracované a vyvážené kuchyňské nože, které se snadno brousí. Na výběr máte ze sérií Hard Edge, Royal, Norden, Titanium a řady dalších.

Kuchyňský nůž z damaškové oceli patří k nejodolnějším

Damašková ocel se skládá ze dvou druhů oceli, které dokonale kombinují pružnost a pevnost nože. Povrch čepele je specificky žíhaný, při výběru však buďte obezřetní a vyhněte se levnějším napodobeninám.

Japonské nože

Japonské nože jsou velmi kvalitní, vyrobené z prvotřídní (obvykle damaškové) oceli. Tyto nože se hodí nejen na přípravu asijských pokrmů, ale také na krájení zeleniny, porcování masa, filetování ryb nebo pečiva. Oproti jiným nožům mají tenčí ostří a výraznější zkosení, díky čemuž zůstávají déle ostré.

Mohlo by vás dále zajímat

Nabídku nejlevnějších produktů seřazených podle ceny naleznete v kategorii levné Kuchyňské nože.
Nabídku našich zlevněných produktů naleznete v kategorii Kuchyňské nože výprodej.
Produkty v akci naleznete v kategorii Kuchyňské nože akce.