Satake Cutlery Satake Masamune nůž sashimi 20,5 cm 807852
Popis
Nůž sashimi (Yanagi) je tradiční japonský nůž používaný k řezání čerstvých filetů na téměř průhledné plátky. Je perfektní pro přípravu sushi, rybího carpaccia a dalších pokrmů s velmi jemnými přísadami. Dlouhá, úzká a tuhá čepel zajišťuje pečlivou přesnost a jednostranné broušení zajišťuje čistý řez. Nejlépe je dělat s nožem Yanagi rovnoměrný pohyb jedním směrem: k sobě.<br \><br \>Čep – molybden-vanadiová ocel Rukojeť – březové dřevo Tvrdost – 56–58 HRCD Celková délka – 33,0 cm Délka čepele – 20,5 cm Šířka čepele – 3,0 cm Tloušťka čepele – 1,8 mm Způsob ostření – jednostranné pravostranné broušení Hmotnost – cca 79 g<br \><br \>