IZMAEL Sada damaškových kuchyňských nožů Tokiwa-Fialová/5ks KP35119
Popis
Sada damaškových kuchyňských nožů Tokiwa
Tato exkluzivní sada damaškových nožů s fialovo-hnědými rukojeťmi je ideálním spojením luxusu a funkčnosti. Čepele z damaškové oceli se sofistikovanými vzory poskytují výjimečnou ostrost, odolnost a přesnost při každém krájení. Unikátní rukojeti jsou vyrobeny z prémiových materiálů, které nabízejí pevný a pohodlný úchop, přičemž jejich atraktivní barevná kombinace dodává každému noži jedinečný charakter. Tato sada je perfektní pro ty, kteří si cení kvality, stylu a vynikajícího výkonu ve své kuchyni, ať už při každodenních úkolech nebo přípravě gurmánských jídel. Ve struktuře materiálu se střídá více vrstev různých druhů oceli. Tyto vrstvy jsou spojeny metodou kovářského svařování do jednoho celku (u tohoto nože to je 67 vrstev). Při používání berte ohled na to, že nůž je velmi ostrý a slouží ke krájení potravin (ne zamražených a není vhodný k sekání potravin). Doporučujeme ihned po použití nůž omýt, osušit a odložit na místo. Výhody nožů z této řady je neobyčejná ostrost a tvrdost (HRC60±2). Čepel je ozdobena nápisem HARAHU, což potvrzuje autenticitu a vynikající kvalitu.
Damašková ocel se vyrábí opakovaným skováním, překládáním a znovu skováním několika pásků oceli o rozdílných vlastnostech, takto vzniká charakteristický vzor, který mívá desítky až stovky vrstev. Damašková ocel je díky seskupení materiálů rozdílných vlastností dlouhodobě ostrá a odolná.
Jádro oceli tvoří jedna z nejlépe hodnocených ocelí VG-10. Vysoce abrazivně odolná nerezová ocel.
Ocel V Gold 10 je všeobecně známá jako VG-10 nebo někdy V-Kin-10 (kin je zkratka pro „zlato“ v japonštině). VG-10 je unikátní formulace oceli s vysokým obsahem uhlíku a obsahem chromu, vanadu, molybdenu a kobaltu. Ocel je speciálně určena pro ty nejkvalitnější nože používané jak v kuchyni, tak v terénu. VG-10 je často nazývána „super ocel“, protože je navržena tak, aby si uchovala ostrost a trvanlivost, aniž by se stala křehkou. Nejčastěji používaná při výrobě damaškových nožů. Když je ocel používána jako jádro a je skládaná s dalším druhem oceli, tak se dosáhne nejlepších vlastností nožů, kdy jsou díky spojení dvou druhů ocelí zároveň pevné, tvrdé, dostatečně pružné a odolné vůči korozi.
NOŽE NEDÁVEJTE DO MYČKY NÁDOBÍ!!!
Specifikace:
Materiál čepele : Ocel VG-10
Materiál rukojeti: Pryskyřice a dřevo
Tvrdost: HRC60±2
Barva: stříbrná s fialovo-hnědou rukojetí
Velmi pohodlné do ruky.
Nepoužívejte na mražené potraviny
Balení: 5ks nůžů
Velikost nožů:
Nůž Chef- 35,5cm, čepel 21,5
Nůž Kiritsuke-32,5cm, čepel 18,5cm
Nůž Nakiri-32,5cm, čepel 16cm
Nůž Utility-23cm, čepel 12cm
Small Santoku-23,5cm, čepel 12,5cm