10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Frej David, Weinerová Kateřina,: Kuchařka pro dokonalou imunitu - 129 originálních receptů pro posíl Frej David, Weinerová Kateřina,: Kuchařka pro dokonalou imunitu - 129 originálních receptů pro posíl
Frej David, Weinerová Kateřina,: Kuchařka pro dokonalou imunitu - 129 originálních receptů pro posíl

Naše zdraví a rovnováha souvisejí s tím, jak funguje náš imunitní systém. Ačkoli se s bakteriemi, viry, prachem a dalšími škodlivinami setkáváme neustále, neležíme denně v posteli s horečkou a netrpíme chronickou únavou.

můžete mít 5.12. - 6.12.

Frič Přemysl, Mengerová Olga: Celiakie - Bezlepková dieta a rady lékaře Frej David, Weinerová Kateřina,: Kuchařka pro dokonalou imunitu - 129 originálních receptů pro posíl
Frič Přemysl, Mengerová Olga: Celiakie - Bezlepková dieta a rady lékaře

Kniha nabízí pacientům s celiakií, u dětí pak jejich rodičům, nejaktuálnější informace o nemoci, její diagnostice a léčení.

můžete mít 5.12. - 6.12.

Frič Václav: Jak nakupovat a zpracovávat maso (Edice Apetit speciál) Frej David, Weinerová Kateřina,: Kuchařka pro dokonalou imunitu - 129 originálních receptů pro posíl
Frič Václav: Jak nakupovat a zpracovávat maso (Edice Apetit speciál)

Měsíc co měsíc, téměř tři roky jsme v Apetitu připravovali seriál o tom, jak nakupovat a zpracovávat maso, který uváděl šéfkuchař Václav Frič, známý svou specializací na maso a klasickou českou kuchyni.

můžete mít 5.12. - 6.12.

Friedrich Bohlmann: Vaříme zdravě při zvýšeném cholesterolu Fritzsche Doris, Casparek-Türkkan Erika,: Vaříme zdravě a rychle pro diabetiky
Friedrich Bohlmann: Vaříme zdravě při zvýšeném cholesterolu

Máte v krvi příliš mnoho cholesterolu? Dopřejte vašemu organismu „výměnu oleje“ a ochraňte tak své cévy před škodlivými usazeninami.

můžete mít 3.12. - 4.12.

Fritzsche Doris, Casparek-Türkkan Erika,: Vaříme zdravě a rychle pro diabetiky Fritzsche Doris, Casparek-Türkkan Erika,: Vaříme zdravě a rychle pro diabetiky
Fritzsche Doris, Casparek-Türkkan Erika,: Vaříme zdravě a rychle pro diabetiky

Potvrdili vám diagnózu diabetes mellitus? Nemáte to jednoduché a největší problém vidíte asi v každodenním stravování. Změna způsobu stravování a jídelníčku je však jednodušší, než si možná myslíte.

můžete mít 5.12. - 6.12.

Fuentes Cruz Felipe, Fordham Ben: Moderní mexická kuchařka Fritzsche Doris, Casparek-Türkkan Erika,: Vaříme zdravě a rychle pro diabetiky
Fuentes Cruz Felipe, Fordham Ben: Moderní mexická kuchařka

Objevte chutě, barvy a vůně Mexika Guessadilla, burritos, tacos, salsy a margharita. Spousta papriček, kukuřičných tortill, avokáda a fazole na tisíce způsobů. To vše je součástí bohaté a chuťově rozmanité mexické kuchyně.

můžete mít 5.12. - 6.12.

Fung Jason: Dejte sbohem obezitě Gabriela Fatková;Andrea Königsmarková;Tereza: Tachovská kuchařka receptů, příběhů a vzpomínek
Fung Jason: Dejte sbohem obezitě

Čím to je, že přes existenci nespočtu diet se lidstvo potýká s epidemií obezity? Počítáme kalorie, pravidelně se hýbeme, ale ručička na váze stále neklesá.

můžete mít 5.12. - 6.12.

Gabriela Bartošovská: Recepty dětem - Vařte pro děti tak, aby chutnalo i vám Gabriela Fatková;Andrea Königsmarková;Tereza: Tachovská kuchařka receptů, příběhů a vzpomínek
Gabriela Bartošovská: Recepty dětem - Vařte pro děti tak, aby chutnalo i vám

Vařte jídla pro děti tak, aby chutnala i vám, a ušetřete tak spoustu drahocenného času. Není to nic složitého. Gábi, máma dvou dětí a autorka blogu Recepty dětem, vám poradí, jak na to.

můžete mít 9.12. - 11.12.

Gabriela Fatková;Andrea Königsmarková;Tereza: Tachovská kuchařka receptů, příběhů a vzpomínek Gabriela Fatková;Andrea Königsmarková;Tereza: Tachovská kuchařka receptů, příběhů a vzpomínek
Gabriela Fatková;Andrea Königsmarková;Tereza: Tachovská kuchařka receptů, příběhů a vzpomínek

Vydejte se na cestu Tachovskem – svéráznou krajinou západních Čech na hranici s Bavorskem. Poznejte tachovský region prostřednictvím chutí, vůní a vzpomínek jeho současných i minulých obyvatel.

můžete mít 10.12. - 12.12.

Gabriela Hradecká: Upeč si svou lásku z kvásku - Chléb s lepkem i bez lepku Gabriela Hradecká: Upeč si svou lásku z kvásku - Chléb s lepkem i bez lepku
Gabriela Hradecká: Upeč si svou lásku z kvásku - Chléb s lepkem i bez lepku

Jste ve světě pečení noví a při zaslechnutí slova kvásek jen bezradně krčíte rameny? Zkušená pekařka Gabriela Hradecká vám ukáže, že úžasný chleba z kvásku dokážete snadno upéct i vy.

můžete mít 9.12. - 11.12.

Gabriela Peacock: Mladší za 2 týdny Gabriela Hradecká: Upeč si svou lásku z kvásku - Chléb s lepkem i bez lepku
Gabriela Peacock: Mladší za 2 týdny

Známá nutriční specialistka českého původu Gabriela Peacock, mezi jejíž klienty patří i členové britské královské rodiny, se po úspěchu své prvotiny, Úžasnější za 2 týdny, ve své další knize zabývá dlouhověkostí – tématem.

můžete mít 6.12. - 10.12.

Gabriela Peacock: Úžasnější za 2 týdny Gabriela Hradecká: Upeč si svou lásku z kvásku - Chléb s lepkem i bez lepku
Gabriela Peacock: Úžasnější za 2 týdny

Známá nutriční specialistka českého původu Gabriela Peacock, mezi jejíž klienty se řadí i členové britské královské rodiny, přichází s převratnou knihou, která umožní cítit se skvěle každému z nás bez ohledu na to, jak hektickým stylem života žijeme.

můžete mít 6.12. - 10.12.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně