10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Eva Peršinová: Raw food jako zážitek - Užívej si pestrost živé stravy každý den! Eva Peršinová: Raw food jako zážitek - Užívej si pestrost živé stravy každý den!
Eva Peršinová: Raw food jako zážitek - Užívej si pestrost živé stravy každý den!

Chcete se dozvědět, jak nám prospívá živá strava, která se stala fenoménem poslední doby v oblasti zdravé výživy po celém světě? Začínáte s živou stravou, znáte její skvělé zdravotní přínosy a rádi byste zvýšili její celkové množství ve svých jídelníčcích?

můžete mít 10.12. - 12.12.

Eva Štveráková: Peču a vařím s láskou bez lepku a histaminu Eva Peršinová: Raw food jako zážitek - Užívej si pestrost živé stravy každý den!
Eva Štveráková: Peču a vařím s láskou bez lepku a histaminu

Autorka byla vždy nadšená kuchařka. V průběhu života se však u ní i u jejích dětí nečekaně a postupně sešlo několik diagnóz. Celiakie, histaminová intolerance, intolerance vůči laktóze.

můžete mít 5.12. - 6.12.

F. A. Elstner: Zálesácká kuchyně F. A. Elstner: Zálesácká kuchyně
F. A. Elstner: Zálesácká kuchyně

Víte, že… … cestování nemusí být vždy jen zdrojem poznání cizokrajných pozoruhodností ve smyslu geografickém či etnografickém? Dejte se přesvědčit a uvidíte, že člověk, který je tak vnímavým pozorovatelem, jakým byl spisovatel F. A.

můžete mít 5.12. - 6.12.

Fabešová Iveta: Vše sváteční F. A. Elstner: Zálesácká kuchyně
Fabešová Iveta: Vše sváteční

Tradiční české cukroví v neodolatelném moderním provedení Sladkosti Ivety Fabešové patří mezi nejzářivější hvězdy na českém cukrářském nebi.

můžete mít 5.12. - 6.12.

Famózní! F. A. Elstner: Zálesácká kuchyně
Famózní!

Co najdete v mé nové cukrářské knize?

můžete mít 6.12. - 10.12.

Famózní! 2 Farrimond Stuart: Jak vaří šéfkuchaři - Všechno, co jste kdy chtěli vědět o vaření
Famózní! 2

Čeká vás přes 60 nových famózních receptů, které zvládne úplně každý.

můžete mít 6.12. - 10.12.

Famózní! Od babičky Farrimond Stuart: Jak vaří šéfkuchaři - Všechno, co jste kdy chtěli vědět o vaření
Famózní! Od babičky

Probuďte vzpomínky s Mirkou van Gils Slavíkovou, která přináší svých 70 ověřených receptů.

můžete mít 6.12. - 10.12.

Farrimond Stuart: Jak vaří šéfkuchaři - Všechno, co jste kdy chtěli vědět o vaření Farrimond Stuart: Jak vaří šéfkuchaři - Všechno, co jste kdy chtěli vědět o vaření
Farrimond Stuart: Jak vaří šéfkuchaři - Všechno, co jste kdy chtěli vědět o vaření

Autor knihy Stuart Farrimond je přesvědčený, že si při vaření nejednou kladete otázky, jaké jsou základní postupy a techniky, jež vedou k dokonalému jídlu, která z rad je ta pravá, proč něco funguje a jiné naopak ne, jak předejít kiksům při vaření ne

můžete mít 5.12. - 6.12.

Fatková Gabriela: Tachovská kuchařka receptů, příběhů a vzpomínek / Tachauer Kochbuch der Rezepte, G Fatková Gabriela: Tachovská kuchařka receptů, příběhů a vzpomínek / Tachauer Kochbuch der Rezepte, G
Fatková Gabriela: Tachovská kuchařka receptů, příběhů a vzpomínek / Tachauer Kochbuch der Rezepte, G

Vydejte se na cestu Tachovskem – svéráznou krajinou západních Čech na hranici s Bavorskem. Poznejte tachovský region prostřednictvím chutí, vůní a vzpomínek jeho současných i minulých obyvatel.

můžete mít 5.12. - 6.12.

Fedor Malík: 100 najlepších slovenských vín Fatková Gabriela: Tachovská kuchařka receptů, příběhů a vzpomínek / Tachauer Kochbuch der Rezepte, G
Fedor Malík: 100 najlepších slovenských vín

Sprievodca najlepšími slovenskými vínami od renomovaného degustátora a nášho najväčšieho vinárskeho odborníka. Malík predstavuje takmer 40 výrobcov vín a klasickým stobodovým hodnotením udeľuje medaily a ocenenia stovke vynikajúcich vín z posledných ročníkov.

můžete mít 5.12. - 6.12.

Fedor Malík: 100 najlepších slovenských vín 2006 Fatková Gabriela: Tachovská kuchařka receptů, příběhů a vzpomínek / Tachauer Kochbuch der Rezepte, G
Fedor Malík: 100 najlepších slovenských vín 2006

Sprievodca najlepšími slovenskými vínami, ktoré sú na trhu v roku 2006, od renomovaného degustátora a vinárskeho odborníka. Malík predstavuje 40 slovenských výrobcov vín, udeľuje medaily a ocenenia stovke vynikajúcich vín.

můžete mít 5.12. - 6.12.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně