Teasome - Hojicha Sand Roasted - sypaný čaj 50g
Teasome - Hojicha Sand Roasted - sypaný čaj 50g
Popis
Většina hojichy na západním trhu je jemně řezaný a silně pražený čaj. My jsme vám naopak chtěli představit něco nevídaného – hojichu s pěknými, velkými stonky, která byla lehčeji opražena na písku. Tato technika pochází z období Edo (17.-19. století). Stonky pocházejí z jarní sklizně (tj. sencha), zatímco lístky jsou z pozdější sklizně – bancha. Na obou jsou stále zřetelné zelené odlesky. Tento čaj si skutečně zachoval výraznou příchuť čerstvého zeleného čaje, i když v něm samozřejmě převládají chlebové, dřevité a dokonce minerální tóny. Hojicha se často pije po jídle a také večer, protože obsahuje mnohem méně kofeinu než čaje listové. sklizeň: léto 2021/jaro 2022 Původ: Kjóto, Japonsko Odrůda: smíšená Profil: vyprahlá chlebová kůrka, lískový oříšek, rybíz Jak připravit: 5 g čaje / 250 ml vody / 80 °C První louhování: 1: Druhé louhování: 2 min: Třetí louhování: 3 min / Třetí louhování: 1 min: 5 min Studený nálev: 10 g čaje / 1000 ml studené vody. Nechte v lednici 12 hodin a dobře promíchejte. složení: zelený čaj.