10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Slovart Sladký život bez lepku - Osvědčené recepty pro domácí koláče, dorty, dezerty a slané pečivo Slovart Sladký život bez lepku - Osvědčené recepty pro domácí koláče, dorty, dezerty a slané pečivo
Slovart Sladký život bez lepku - Osvědčené recepty pro domácí koláče, dorty, dezerty a slané pečivo

Je vám líto, že si nemůžete dopřát různé sladké dobroty, které s požitkem konzumují vaši přátelé a známí, jenž nemají potíže se snášenlivostí lepku?

můžete mít 10.6. - 12.6.

Slovart Vášeň pro grilování - Nejlepší recepty, rady a techniky Slovart Sladký život bez lepku - Osvědčené recepty pro domácí koláče, dorty, dezerty a slané pečivo
Slovart Vášeň pro grilování - Nejlepší recepty, rady a techniky

Německé nakladatelství pronajalo autorovi, profesionálovi v oboru grilování, na půl roku dům, kde mohl zdokonalovat recepty a degustovat s ochutnávači výsledky.

můžete mít 10.6. - 12.6.

Smart Press Nakupujeme s rozumem, vaříme s chutí Smart Press Sladký design – Pečení a zdobení s Hankou Rawlings
Smart Press Nakupujeme s rozumem, vaříme s chutí

Jak nakoupit, uvařit a sníst přiměřenou porci Pokračování edice Hubneme s rozumem a bestselleru Hubneme s rozumem tvořivě tentokrát obsahuje komplexní návod k aktivní tvorbě jídelníčku.

můžete mít 10.6. - 12.6.

Smart Press Velká kniha o kávě Smart Press Sladký design – Pečení a zdobení s Hankou Rawlings
Smart Press Velká kniha o kávě

Petra Davies Veselá je mistryní ČR v přípravě kávy, podílí se na mezinárodních soutěžích a vede baristické kurzy.

můžete mít 10.6. - 12.6.

STUDIO Trnka Babiččiny bylinkové recepty pro voňavé vaření STUDIO Trnka Krásné, ale jedovaté aneb Rodičové, opatrnosti není nikdy
STUDIO Trnka Babiččiny bylinkové recepty pro voňavé vaření

Knížka obsahuje recepty s použitím bylinek v kuchyni.

můžete mít 10.6. - 12.6.

STUDIO Trnka Hubneme s Měsícem STUDIO Trnka Krásné, ale jedovaté aneb Rodičové, opatrnosti není nikdy
STUDIO Trnka Hubneme s Měsícem

Knížka Hubneme s Měsícem je sestavena z receptů, vztahujících se k pohybům Měsíce a k jeho postavení vůči znamením Zvěrokruhu.

můžete mít 10.6. - 12.6.

STUDIO Trnka Krásné, ale jedovaté aneb Rodičové, opatrnosti není nikdy STUDIO Trnka Krásné, ale jedovaté aneb Rodičové, opatrnosti není nikdy
STUDIO Trnka Krásné, ale jedovaté aneb Rodičové, opatrnosti není nikdy

Knížka je určena především rodičům, kteří chodí s dětmi do parků, do přírody nebo mají vlastní zahradu či pěstují pokojové květiny.

můžete mít 10.6. - 12.6.

STUDIO Trnka Moje tajné recepty STUDIO Trnka Ovocné dezerty a moučníky naší babičky
STUDIO Trnka Moje tajné recepty

Řada tajných receptů naší babičky je souborem různých rodinných i za léta nasbíraných předpisů na nejrůznější zajímavé a chutné pokrmy a pečivo.

můžete mít 10.6. - 12.6.

STUDIO Trnka Ovocné dezerty a moučníky naší babičky STUDIO Trnka Ovocné dezerty a moučníky naší babičky
STUDIO Trnka Ovocné dezerty a moučníky naší babičky

Moučníky a dezerty jsou stále oblíbené pochoutky a patří i k nedělnímu menu.

můžete mít 10.6. - 12.6.

STUDIO Trnka Recepty z babiččiny zahrádky STUDIO Trnka Ovocné dezerty a moučníky naší babičky
STUDIO Trnka Recepty z babiččiny zahrádky

Knížka Recepty z babiččiny zahrádky je sestavena z osvědčených receptů s použitím zeleniny, ovoce a bylinek, ideálně vlastních výpěstků, protože ty chutnají nejlépe.

můžete mít 10.6. - 12.6.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně